Vinterlöpning

8. Nybörjare? Din tid är nu!

Författat av Icebug

Vinterlöpning, del 8: Dags att börja springa? Nää tänker du, det gör jag väl till våren? Icke! Det finns nämligen väldigt många bra anledningar till varför vintern är den bästa tiden för nybörjare att komma igång. 

Tillhör du dem som tänker ”jag borde börja springa”? Kanske tänker du också att chansen (eller risken) för att kunna starta ditt nya liv har upphört i och med att vintern kom. Nya tag till våren och så vidare.
Men! Det är dags att tänka om. Är du nybörjare är det nämligen som allra bäst att börja springa nu.

Här har du hela nio fantastiska saker med vinterlöpning för nybörjare…

1. När kylan och vintern kommer tenderar vi att stanna inomhus mycket mer och äta stabbig mat. Tänk på veckorna kring jul till exempel. Kanske inte den bästa tiden på året att känna sig hälsosam, men om du springer kommer det garanterat kännas lite bättre. Du bränner också mer kalorier under vintern eftersom kroppen behöver jobba mer när det är kallt ute.

2. Nu är tiden som bäst för att skaffa grundkonditionen du behöver för att komma i form lagom till våren!

3. Du får starkare muskler! Eftersom underlaget på vintern är så varierat betyder det att dina muskler får jobba på ett annat sätt. Vinterlöpning är på så sätt likt terränglöpning – mycket bra alltså.

4. Viljestyrkan. Är den överskattat eller? Icke! De tuffa och krävande förhållanden som vintern kan bjuda på kommer utan tvekan göra din viljestyrka starkare. Något som behövs för att fortsätta springa även över tid.

5. Du kommer få mycket mer frisk luft under de månader du annars mest är inomhus. Det här är faktiskt något som har en bevisad effekt mot depression…

6…För det är nämligen också bevisat att den som håller sig utomhus mer känner sig lyckligare!

7. Du behöver inte bli distraherad av en massa löpare i fantastisk form som både springer snabbare än du och dessutom inte ens ser svettiga ut. Du kan komma i form helt i din egen takt för det är (som synd är) inte alls lika många löpare längs vägarna!

8. Känner du att du är en lång väg från att vilja klämma på dig ett par tights och ett litet löparlinne? Ingen fara. Vintern är en lycklig tid för den som har tröttnat på all kroppshets och bara vill träna i fred.

9. Du slipper det förhatliga, dödstråkiga, riskfyllda (jo – detta är den maskin på gymmet som orsakar flest skador), deprimerande löpbandet. Så ut och njut!

 

_x9b8312

Om författaren

Icebug

Lämna en kommentar