Vinterlöpning

9. Vad du kan göra med grepp…

Vinterlöpning, del 9: Det är högt tid att visa kraften i vår dubbteknologi – BUGrip. Ett marknadsledande patent som klarar det mesta. Oavsett om det ställs mot biffiga tyngdlyftare, löpare eller fotbollsspelare….

Så! Nu har du sett lite av vad som faktiskt blir möjligt med BUGrip under fötterna.

Men att tala om skor med bra grepp kan vara att tala om väldigt många olika saker. Vissa tror att det handlar om skor med en grövre typ av sula. Andra tänker att det enbart handlar om broddar. Men en del vet också att det finns en patenterad teknologi som slagit alla andra skor på fingrarna när det gäller just bra grepp ända sedan 2001.

Icebug dubbade greppteknologi BUGrip är unikt i sitt slag. Här finns 15 till 19 dubbar med toppar av karbidstål som dessutom kan flexa lite in och ut ur sulan beroende om du går på is eller asfalt.

Skillnaden mellan BUGrip och sämre kopior är inte bara kvaliteten på materialet i dubbarna, det är också placeringen av dubbarna. Det går inte bara att slänga ut dubbarna lite här och var på en sko och tänka att det duger. Just det här vet Icebug, för det är något vi jobbat väldigt mycket med i snart 15 år. Längre än någon annan eftersom vi var först i världen med detta!

Ska du ut och springa, kanske göra många starter och stopp som tex vid intervallträning, behöver du exempelvis bra grepp just framme vid tån (frånskjut). Och om du landar på hälen vill du att dubbarna ska greppa direkt vid fotisättningen. Likadant om du löper på stig eller mer obanat och springer över en stock eller liknande. Då vill du ha en dubb under mellanfoten som ”hugger tag” i träet. 

anima5_bugrip_poison_sky_sula

Under promenad ska det kännas tryggt under hela steget, oavsett hur du går. Därför sitter dubbarna jämt utspridda under hela sulan!

creek2_bugrip_blk_sula

Tittar du runt hos andra varumärken med dubbskor, har de sällan varken karbidstål i dubbarna eller någon särskilt uttänkt placeringen av dem. Och som vi alla vet – det är i de små detaljerna de stora skillnaderna ligger!

Här hittar du alla Icebugs skor med dubbar – perfekta för hala vintrar: http://se-shop.icebug.com

 

 

Om författaren

Icebug

Lämna en kommentar