Nyhet

Anne og historien om verdens dårligste nyttårsfeiring

Det som startet som en spasertur sluttet med ambulansehelikopter og en avlyst skisesong. Fjorårets nyttårsaften ble ikke noen hit for vår første Free Mind-vinner Anne Larsson.

På papiret så det perfekt ut: Anne Larsson fra Gävle hadde bedt hele familien til Bydalsfjellene for å feire nyttår. Men der gikk det ikke som det skulle. På nyttårsaften ville barnebarnet på 4 år ta seg en skitur. Anne, som selv er en ivrig skiløper med blant annet Vasaloppet på skrytelisten, ble med ut i skogen – men rakk ikke å gå langt før en forrædersk isflekk ga en brå slutt på nyttårsfeiringen.

– Jeg skled og satte meg ned på foten, forteller Anne. Først trodde jeg at det hadde gått bra, men når jeg skulle reise meg forstod jeg at foten var brukket.

Det stemte, og dermed startet en redningsaksjon for å få Anne ut av skogen. Etter en rask snøskutertur havnet hun i et ambulansehelikopter som fløy henne til Östersunds sykehus for å gipse foten.

– Nyttårsaften på akutten var en annerledes opplevelse, og man kan jo trygt si at det ikke ble som planlagt, sier Anne.

Og om Annes opplevelse av nyttårsaften var trist, så var det ingenting mot hvordan det fire år gamle barnebarnet opplevde det hele. Før årets nyttårsfeiring fortalte han nemlig at han gjerne ville reise til fjellet, men at mormor kanskje ikke trengte å være med.

 

For at barnebarnet skulle kjenne seg trygg med mormor på nyttårsaften, tenkte vi at vi måtte hjelpe Anne ved å gi henne litt mer Icebug i livet sitt. I november fikk hun derfor komme til Icebugs hovedkontor i Jonsered for å være fotomodell og teste sko med verdens beste grep.

– Jeg hadde aldri testet Icebug tidligere, og kjente meg litt usikker når jeg skulle gå på isen. Men når jeg var på plass kjentes det kjempetrygt, man kjenner virkelig grepet og kan slappe av. Ellers går jeg alltid som på nåler når det er glatt, og da er det utrolig vanskelig å slappe av.

Av naturlige årsaker ble det ikke så mange utendørsaktiviteter på Anne sist vinter. Nå ser det bedre ut. Etter hvile og rehabilitering er foten ganske bra og hun håper hun kan ut i naturen igjen:

– Helt siden jeg var liten har jeg elsket naturen. Jeg elsker å være i den. Å gå, løpe og gå på ski. Sist vinter hadde jeg akkurat gjort klar langrennsskiene mine når jeg brakk foten, så jeg rakk ikke å gå på ski i det hele tatt. Men denne vinteren håper jeg å få gå på ski igjen. Det er en så fantastisk frihet ute i naturen, det er rolig, vakkert og stille og jeg lengter dit.

Under vår fotografering fikk Anne prøve Solus BUGrip, en pigget hverdagssko med vannavvisende overdel i nubuklær. Skoene finner du her: https://no-shop.icebug.com/walking/solus-w-bugrip-1

 

Om författaren

Icebug

Kommentar

  • Komisk, jeg også heter Anne, og brakk foten min nyttårsaften. Den er ikke helt bra enda.

Lämna en kommentar