Nyhet Trail

Forest Femmes – för att skogen tillhör alla

Författat av Icebug

Enligt Runner’s World har varannan kvinna utsatts för någon form av trakasserier i löparspåret. Att det ska vara så här är både upprörande och ledsamt. Skogen tillhör alla – och just därför startade Icebug löpargruppen Forest Femmes.

Både Runner’s World (http://www.svt.se/opinion/article12511132.svt ) och Aktuellt (http://www.svtplay.se/video/12564676/aktuellt/aktuellt-27-feb-21-00?tab=senaste – 18,50 in i programmet) har tagit upp problemet med att kvinnor känner sig otrygga ute i löparspåren.

Egentligen skulle detta otyg inte alls dumpas i kvinnornas knä och bli något de måste anpassa sig till. Men när verkligheten ser ut som den gör måste lösningar ändå hittas. Skogen ska vara en plats att må bra i och löpning likaså. Just därför skapade vi på Icebug Forest Femmes, en löpargrupp som gjorde omedelbar succé i Göteborg.

Första gången gruppen träffades var en eftermiddag i höstas i Änggårdsbergen. Icebug Store (vår butik i Göteborg), med Store Manager Michaela Lindgren i spetsen, satte som mål att få ihop 15-20 tjejer. Över 130 kom! Sedan dess har löpargruppen träffats varje måndag, genom höst, vinter, regn och snö, på platser runt om i Göteborg och aldrig med mindre än runt 50 tjejer som deltar!

Sida_Lång

Detta är vad Forest Femmes handlar om:

Känner du hur skogen drar? Hur du hellre skulle vilja springa på vackra stigar bland träd och grönska, än att flåsa fram på tråkig asfalt eller på ett löpband? Det är bara det att du kanske inte riktigt vet vilken väg du ska ta, eller så kanske du inte riktigt vågar.

Du är inte ensam om att tycka att det kan kännas lite halvt otäckt att löpa själv på en stig i skogen, särskilt när det mörknar om kvällarna.
 Så här ska det naturligtvis inte vara. För det är ju inte själva skogen som är otäck – den är underbar!

Forest femmes är ett initiativ för att få fler människor att springa trail. Tillsammans gör vi skogen till vår plats. Den plats där vi både får träning, frisk luft, upplevelser och nya vänner. Ingen nivå är för låg eller hög och vilket kön du har är oviktigt. Det kommer alltid att finnas en kamrat som springer vid din sida.

Forest Femmes träffas en gång i veckan och springer härliga stigar runt om i Göteborg. Platsen ändras varje vecka.

Vi hoppas att Forest Femmes ska bli något större, något som växer utanför Icebugs ramar och som kan inspirera trevligt folk över hela landet att ta hjälp av varandra och upptäcka hur fantastiskt det är att träna i skogen.

VILL DU VARA MED OCH SPRINGA – SE HÄR!

VILL DU TA FOREST FEMMES TILL DIN STAD?
Just nu är Forest Femmes i startgroparna för att växa vidare utanför Göteborg. Känner du att du vill vara med och köra igång detta i din stad eller i alla fall att du gärna är med om det startas? Hör i så fall av dig till Michaela Lindgren! michaela.lindgren@icebug.se

forestfemmes

Om författaren

Icebug

2 kommentarer

  • Hej! Ert event den 25 november på Södra Larmgatan är det för både killar i tjejer( träningen ) ? Mvh Katarina

Lämna en kommentar