Free mind Nyhet

Anne och historien om världens sämsta nyårsfirande

Författat av Icebug

Det som började som en mysig promenad slutade med ambulanshelikopter och en inställd skidsäsong. Förra årets nyårsafton blev ingen hit för vår första Free Mind-vinnare Anne Larsson.

På papperet såg det perfekt ut: Anne Larsson från Gävle hade bjudit hela familjen till Bydalsfjällen för ett mysigt nyårsfirande. Men på plats gick det inte riktigt som det var tänkt. På nyårsafton ville barnbarnet ta en tur med sina längdskidor. Anne, själv flitig skidåkare med Vasaloppet på meritlistan, följde med ut i skogen – men hann inte särskilt långt innan en förrädisk isfläck ritade om kartan för nyårsfirandet.

– Jag halkade och satte mig på foten, berättar Anne. Först trodde jag att jag det inte var någon fara, men när jag reste mig insåg jag att foten nog var bruten.

Mycket riktigt var det så, och snart påbörjades räddningsaktionen för att få Anne ut ur skogen. Efter skoterfärd hamnade hon i en ambulanshelikopter som till slut kunde flyga henne till Östersunds sjukhus för att gipsa foten.

– Nyårsafton på akuten var en annorlunda upplevelse, och man kan ju säga att det inte riktigt blev som det var tänkt, säger Anne.

Och om Annes upplevelse av nyårsafton var tråkig, var det ingenting mot hur hennes fyraårige barnbarn upplevde det hela. Inför årets nyårsfirande berättade han nämligen att han gärna åket till fjällen – men att mormor kanske inte behöver följa med.

För att Annes barnbarn skulle kunna känna sig trygg med mormor på nyårsafton kände Icebug att det var självklart att hjälpa Anne genom att ge henne lite mer Icebug i sitt liv. I november fick hon komma till Icebugs huvudkontor i Jonsered för att agera fotomodell och testa skor med världens grepp.

– Jag hade aldrig testat Icebug tidigare, och kände mig lite osäker när jag skulle kliva upp på isen. Men väl på plats kändes det jättetryggt, man känner verkligen greppet och kan slappna av. Annars går man ju alltid som på nålar när det är halt, och då är det otroligt svårt att slappna av.

Av naturliga skäl blev det inte särskilt mycket utomhusaktiviteter för Anne i vintras. Nu ser det däremot mer hoppfullt ut. Efter vila och rehabträning är hennes fot bättre i vinter hoppas hon få röra sig i naturen igen:

– Ända sedan jag var liten har jag älskat naturen. Jag älskar att vara där. Att promenera, att springa och att åka skidor. Förra vintern hade jag precis gjort i ordning mina längdskidor när jag bröt foten, så jag hann inte åka någonting. Men den här vintern hoppas jag att jag åtminstone ska få åka lite. Det är en sådan frihet i naturen, det är lugnt och skönt och tyst och jag längtar dit.

Anne använder Solus BUGrip, en vardagssko med dynamiska dubbar i karbidstål och vattenavvisande ovandel i nubuckläder. Skorna hittar du här: https://se-shop.icebug.com/walking/solus-w-bugrip

Om författaren

Icebug

Lämna en kommentar