Free mind Nyhet

Laila – yogaveteran och fotomodell

Författat av Icebug

81-åriga Laila Larsson är inte bara hundägare och gammelfarmor. Hon är också en av de första svenskarna som testade yoga – och numera även fotomodell.

I kampanjen Free Mind låter vi på Icebug våra användare bli ansiktet utåt för våra produkter. Och när vi läste om 81-åriga Laila Larsson var det inte mycket att tveka på. Precis som oss har hon en aldrig sinande kärlek till skogen.

– Naturen ger mig ett otroligt lugn och har alltid gjort det. Jag kan ofta vara lite trött på eftermiddagen och fundera på om jag ska ta en tupplur. Men i stället brukar jag ta hunden och gå ut på en promenad. Och när jag gått den där promenaden är jag alltid pigg och mår gott igen, säger Laila, och fortsätter:

– När jag är i skogen brukar jag fundera på varför jag inte möter fler. Visst kan jag möta några hundägare, men sällan någon mer. Det är ju synd, för det är en helt otrolig skatt vi har ute i vår natur.

Laila Larsson har alltid levt ett aktivt liv, fyllt av rörelse och motion. Det ledde bland annat till att hon i början av 1960-talet blev en av de första svenskarna som testade yoga.

– Det var min pappa som tog mig dit, det var väldigt speciellt. Men också kul. Vi fick lära oss att meditera, att sitta där och släppa alla andra tankar. Det var skönt att ta till om man vara stressad. Jag gillade hur man hittade lugnet och kom in i ett nästan hypnotiskt tillstånd.

I dag är det Lailas hund, dvärgschnauzern Zigge, som utgör grunden för Lailas motion. Varje dag är Laila ute med honom i skogen utanför huset där hon bor.

– Vi har haft hund i hela livet, det här är femte hunden. Jag har haft två taxar, en rottweiler och två dvärgschnauzrar. Nu har vi sagt att det här får bli sista hunden. Men det sa jag å andra sidan förra gången också så vi får väl se. Det är ju så härligt med hundar.

Laila blev nominerad till Free Mind-kampanjen av sin dotter Anna. Laila hade ingen aning om det hela och blev således ställd när hon blev kontaktad av Icebug.

– Jag blev verkligen chockad. Jag blev lite ställd, och tänkte först att jag inte skulle våga. Men när jag ringde Anna sa hon att det självklart att jag skulle vara med, så jag tänkte om. Och det är jag glad över. Jag känner mig så trygg när jag går med skorna och är väldigt stolt över att jag varit med på det här.

På bilderna använder Laila Ivalo2 W BUGrip, en varm och bekväm promenadsko med fjädrande dubbar i karbidstål som greppar på is och är slitstarka nog att hålla år efter år. Den långa dragkedjan som är placerad fram på skorna gör också att de är extra lätta att ta på och av.

Skorna hittar du här: https://se-shop.icebug.com/walking/ivalo2-w-bugrip-mulberry

Om författaren

Icebug

Lämna en kommentar