Free mind

Cathi låter naturen vara konstnär

Författat av Icebug

Vår andra Free Mind-vinnare, konstnären Cathrine Finsrud Stustad har en speciell relation till naturen. Skogen är inte bara hennes inspiration och motivation – den är också hennes arbetsplats, hennes galleri och hennes medkonstnär.

Det stod snabbt klart att den norska konstnären Cathrine Finsrud Stustad delade Icebugs kärlek till naturen. Inte bara älskar hon naturen så pass mycket att hon besöker den varje dag – den utgör dessutom en betydande del av hennes konstnärskap.

– En vanlig dag för mig börjar med att jag tar en tur i skogen, oavsett väder. Jag ska ut. Dels är det så härligt att vara i naturen, men det är också ett bra sätt för mig att samla material och idéer till mina bilder och arbeten. Jag tillbringa säkert hälften av alla mina arbetstimmar ute.

När Cathrine tycker att en bild börjar bli bra låter hon sedan naturen hjälpa till för att verket ska nå sin fulla potential. I naturen kan verken beskådas av andra, medan moder jord ger dem en sista touch som skapar något unikt. Vill det sig illa regnar verken sönder, men ofta leder det till mindre skiftningar och förändringar i yta och struktur som ger dem fin patina och gör dem mer levande.

– Naturen betyder så mycket för mig, säger Cathrine. Den gör att min konst får en helt ny dimension. Naturen kan vara lite oberäknelig och man vet inte alltid vad som ska hända, men resultatet blir nästan alltid fantastiskt.

När Cathrine inte är ute i skogen för att jobba med sin konst besöker hon den för att gå på tur eller för att springa. Det var också så hon kom i kontakt med Icebug för första gången. Cathrine bor i Drammen, fyra mil sydväst om Oslo, vilket är en hal plats under stora delar av vintern.

Cathrine införskaffade således ett par dubbade löparskor och älskade dem. Skorna användes flitigt och snart fylldes garderoben på med att par Juniper RB9X som hon kunde använda på jobbet och på vandringar. När Cathrine så en dag såg att Icebug sökte fotomodeller var hon inte sen med att skicka sin ansökan – och i november fick hon komma till huvudkontoret i Jonsered för att agera fotomodell.

– När jag köpte skorna fanns det en lapp i skokartongen som berättade historien om Icebug, och att man inte jobbar så mycket med traditionell marknadsföring. Det tilltalade mig. Så när jag såg audition för Free Mind blev jag jätteglad! Jag har verkligen älskat de här skorna och rekommenderar dem gärna till andra.

På bilderna använder Cathrine Metro2 W BUGrip, en varm och bekväm promenadsko med fjädrande dubbar i karbidstål som greppar på is och är slitstarka nog att hålla år efter år. Skorna hittar du här: https://se-shop.icebug.com/walking/metro2-w-bugrip

Om författaren

Icebug

Lämna en kommentar