Free mind

Free mind

Författat av Icebug

Audition öppnar 31 oktober!

Här öppnar snart audition för årets Free Mind-kampanj.

Fram tills dess kan du läsa om förra årets kampanj. Förra året fick vi in över 5 000 ansökningar, och till slut valdes fyra lyckliga vinnare ut.

Vilka blev det då som blev utvalda och vad har de fått göra så här långt?

… Vi har Silvia från San Diego i USA. En äventyrare som jobbar hårt för mänskliga rättigheter. Hon fick nu chansen att se Sverige för första gången.

… Vi har också Sabine från München i Tyskland. Sabine har slitit hårt för sin epilepsidrabbade son och har nu lite senare i livet börjat syssla med det hon brinner för. Sälja accessoarer och kakor för hundar!

… Från Norge och Åsmarka har vi Wenche, som tillsammans med sin gårdshund precis blivit godkänd som ”besöksvän med hund” för Röda Korset.

… Och från Sverige och Lindome kommer Monica. En 68-årig som försöker sprida så mycket skratt och glädje som möjligt via sin Facebooksida ”En galen pensionär”.

Deras resa mot att bli Icebugs ambassadörer och ansikten utåt under 2017 började med en helg i Göteborg då det blev fotografering, intervjuer och en massa mys….här är en liten tjuvtitt på vad som hände bakom kameran och i studion!

Det material årets kvinnor ska hjälpa till att skapa kommer återigen att användas för att lyfta fram Icebugs kanske allra viktigaste vänner – kvinnor över 50 år, under det kommande året.

Häng med framöver så får ni se vad vi får ihop! Och tack så väldigt mycket återigen. Utan er vore Icebug inte detsamma!

 

Skärmavbild 2016-11-03 kl. 13.37.12Eliza Törnqvist – Icebugs grundare och inspirationskällan till Free Mind.

janne_flora

Vill du ha ännu mer? Här är berättelserna de utvalda kvinnorna delade med sig av under 2016… 

Den första historien handlar om Helene. En kvinna som blev anmäld till kampanjen av sitt barnbarn Hanna. Här är delar ur nomineringstexten:

”För att min mormor lever som hon lär. Hon är min idol vad det gäller en självförsörjande livsstil och min största förebild vad det gäller att värna om vår jord. Hon är världens mest omtänksamma och generösa mormor. Om fler hade varit som Helene hade jorden varit ett bättre ställe, därför tycker jag att hon ska få bli Icebugs kvinna 2016.”

Helene blev också en av de fyra som valdes ut. Hennes historia handlar om att ta vara på det man har. Något vi alla kan behöva påminnas om. Helene var med och drev ett av Sveriges första små ekologiska jordbruk och har odlat nästan all sin mat själv. Även nu, en bra bit över 80, har hon sett till att fortsätta ha några bitar jord att ta hand om…

Panter tant Foto: Thanner&Elmrin

Foto: Thanner&Elmrin

Nästa kvinna att bli Icebug ansikte 2016 var Annelie.

”Jag brukar dela upp mitt liv i tre delar. Den jag föddes som, den jag blev och den jag är nu. Jag har varit genom ett rent helvete men lyckats överleva. Det berättar jag gärna om. Det finns säkert någon som behöver höra att det aldrig är för sent att resa sig igen.”

Det var början på Annelies berättelse om hur livet blivit. Hennes historia handlade om resan från botten och upp igen. Från flaskan och nätter i trappuppgångar, mot barnbarn och nya drömmar.

icebug_ladies_winter16_02

På plats för 2016 års kampanj var superstylisten Hedvig Andér, känd från tv och M-Magasin. Med hennes hjälp blev dagen något utöver det vanliga!
Här har du Hedvigs bästa styling-tips!

 

 

Om författaren

Icebug

2 kommentarer

Lämna en kommentar