Free mind

Free mind

skarmavbild-2016-12-13-kl-12-43-18
Författat av Icebug

Välkommen in!

Under tidig vår 2016 drog Icebug igång kampanjen ”Free Mind women”. Vi letade vi kvinnor mellan 50-120 år som ville bli våra ansikten utåt under vintern.
Vi fick otroligt många svar. Fantastiska historier från fantastiska kvinnor. Lite längre ner kan du ta del av en bit av dessa historier och se vilken fin kampanj det blev.

Men först… Är det dig vi letar efter?

 

Skärmavbild 2016-11-03 kl. 13.37.12

2016 blev året då Icebug gick tillbaka till det allt började med. En kvinna som drev igenom det hon trodde på. Den kvinnan var Eliza Törnqvist, som 2001 grundade Icebug. Nu söker vi fler kvinnor som Eliza. Någon som gjort skillnad. I ditt eller andras liv. På det minsta eller största sätt. Vad just din historia är väljer du själv. Allt vi vet är att världen är full av fantastiska kvinnor med liv att berätta om.

Det kan vara du, eller så har du en granne, mamma, mormor eller kärlek som förtjänar en nominering till utnämningen som Icebugs ansikte för ”Safe grip, Free mind” under 2017.

Kanske är någon av dessa kvinnor någon som håller dig i handen när det blåser storm, som fått dig ut på promenader eller med ut i löparspåret, som kämpat för alla människors lika värde eller kanske för sin egen rätt att vara.  Eller så är det någon du helt enkelt älskar och är stolt över.
Det enda vi vill är att du eller den du väljer att nominera ser sig själv som kvinna, är mellan 50 och 120 år och har ett öppet sinne och ett stort hjärta. Totalt söker vi fyra kvinnor.

Du/den som blir utvald kommer att få åka till Göteborg den 24-26 mars, bo på hotell, äta och dricka lite gott och vara med på fotografering. På plats finns välkända stylister, make up artister och fotografer. Med dem får du ditt livs finaste och roligaste fotografering!

Självklart får du alla bilderna och självklart står Icebug för alla kostnader runt resa, boende och mat. Du får även modellarvode för det jobb du utför. Naturligtvis får du också skor så du klarar dig i år. Vi vill också gärna komma hem till dig en dag och få möjligheten att lära känna dig och ditt liv ännu bättre.

Det material du hjälper till att skapa kommer att användas för att lyfta fram Icebugs kanske allra viktigaste vänner – kvinnor över 50 år, under det kommande året.

Bli Icebugs ”Safe grip, Free mind”- ansikte under 2017

Jag vill nominera…

Denna audition pågår fram till och med den 18/2 2017. Vinnarna blir kontaktade via e-post och läggs sedan upp här och på Icebugs Facebook.

 

janne_flora

För alla er kvinnor, ni som tillhör ett av Icebugs absolut viktigaste nätverk, har vi även bildat guldklubben ”Free Mind Women”. I guldklubben kommer du att få chansen att vara med och tycka till om nya skomodeller, möta andra inspirerande kvinnor, diskutera aktuella ämnen och då och då vinna produkter från Icebug. Vi hoppas du vill vara med! Klicka bara på länken här nedanför och du hamnar direkt i Guldklubben.

Free Mind guldklubb

 

Nu ger vi oss in i berättelserna de utvalda kvinnorna delade med sig av under 2016… 

Den första historien handlar om Helene. En kvinna som blev anmäld till kampanjen av sitt barnbarn Hanna. Här är delar ur nomineringstexten:

”För att min mormor lever som hon lär. Hon är min idol vad det gäller en självförsörjande livsstil och min största förebild vad det gäller att värna om vår jord. Hon är världens mest omtänksamma och generösa mormor. Om fler hade varit som Helene hade jorden varit ett bättre ställe, därför tycker jag att hon ska få bli Icebugs kvinna 2016.”

Helene blev också en av de fyra som valdes ut. Hennes historia handlar om att ta vara på det man har. Något vi alla kan behöva påminnas om. Helene var med och drev ett av Sveriges första små ekologiska jordbruk och har odlat nästan all sin mat själv. Även nu, en bra bit över 80, har hon sett till att fortsätta ha några bitar jord att ta hand om…

Panter tant Foto: Thanner&Elmrin

Foto: Thanner&Elmrin

 

Nästa kvinna att bli Icebug ansikte 2016 var Annelie.

”Jag brukar dela upp mitt liv i tre delar. Den jag föddes som, den jag blev och den jag är nu. Jag har varit genom ett rent helvete men lyckats överleva. Det berättar jag gärna om. Det finns säkert någon som behöver höra att det aldrig är för sent att resa sig igen.”

icebug_free_mind_anneli_02
Det var början på Annelies berättelse om hur livet blivit. Hennes historia handlade om resan från botten och upp igen. Från flaskan och nätter i trappuppgångar, mot barnbarn och nya drömmar.

Annelie anmäldes till kampanjen av sin dotter Frida. Brevet som kom till oss på Icebug gick rakt in i hjärtat. Självklart ville vi höra Annelies historia – självklart skulle Annelie bli ett av våra ansikten!

” Min mamma är alkoholist. Hade hon inte varit det hade hon inte varit den hon är idag, och inte jag heller. Min mamma är världens bästa alkoholist. Hon har levt på gatan, på bussar och tåg för att inte frysa ihjäl. Hon har förlorat allt. Sitt hem, sina barn, och mycket viktigare, sig själv. Sin värdighet och sin existens. Hon var ingen till slut, bara en alkis för alla ute på gatan. Men inte för oss….
….Min mamma har vart nykter i snart 3 år. Hon är starkare än nånsin, och för 1,5 år sedan blev hon mormor till min son. Hon är den vackraste och starkaste kvinnan jag känner. Hon har ordagrant varit nere i helvetet och vänt och nu är det hennes tur att gå glänsa” 

icebug_ladies_winter16_02

 

Här har ni alla de fyra utvalda kvinnorna under heldagen som modeller i Göteborg! Helene, Flora, Annelie och Janne.

Före:
icebug_free_mind_ladies_1

Efter:
icebug_free_mind_ladies_2

På plats var superstylisten Hedvig Andér, känd från tv och M-Magasin. Med hennes hjälp blev dagen något utöver det vanliga!

Här har du Hedvigs bästa styling-tips just nu!

 

Vill du titta närmare på skorna som kvinnorna har på sig så finns de HÄR!
Perfekta för dig som gillar att ta promenader, har hund, eller bara gillar att gå säkert under vintern!

metrpuffivalo_bugrip_blk

 

 

Om författaren

Icebug

Kommentar

  • Att använda icebug är att gå i och med säkerhet,min promenad i ishalka under hösten och vintern med icebugs är med bra skor som ger mig en riktig trygghet i min gång där jag går fram!

Lämna en kommentar