Grepp

RB9X® Zeal3_M_RB9X_BlkDkGrey_sula

Icebug är marknadsledande på dubbat grepp. Med vårt nya greppgummi RB9X® har vi tagit oss upp i toppen vad det gäller odubbat med! Oberoende testresultat visar att RB9X® ligger på en helt egen nivå vad det gäller grepp på både blött och torrt underlag. De egenskaper RB9X har är perfekta när du går eller springer på till exempel våta klippor. Söker du något som kan hålla dig på fötterna under en swimrun-tävling till exempel, på väg upp och ner ur vattnet, är det RB9X du söker. Det här greppgummit kompromissar heller inte med hållbarheten, utan matchar den rekommenderade standarden för asfaltskor.

OLX® Zeal2_W_OLX_BerylRubin_sula

Dubbarna som Icebug har tagit fram och använder har toppar av karbidstål, vilket innebär att de är 6-7 gånger hårdare än normalt stål. Detta gör dem i princip omöjliga att slita ut.
De fixerade dubbarna, alltså OLX, anpassar sig inte efter underlaget på samma sätt som de dynamiska dubbarna i vår BUGrip-teknologi. Istället är de alltid ute och redo att greppa vilket underlag som helst som kommer i dess väg. Med fixerade dubbar är det möjligt att göra sulan relativt tunn, vilket sparar vikt och förbättrar markkontrollen. Icebugs fixerade dubbar är endast använda i vår Off trail-kategori och då med OLX adderat till modellnamnet.

BUGWEB® Now3_M_BUGweb_RB9X_GreySula1

När det blir isigt och halt ute räcker det inte att förlita sig på att enbart en gummisula ska hålla dig på benen. För att själv kunna välja när extra grepp behövs har Icebug utvecklat ett greppsystem som heter BUGweb®. Det är en greppteknologi som består av en greppenhet som lätt placeras i ett anpassat sulmönster. BUGweb har sex karbidståldubbar och i jämförelse med andra lösa broddar blir BUGweb en nästintill osynlig integrerad del av sulan. Både snyggare och säkrare!

BUGrip® Kayi2_BUGrip_Cobalt_blk_sula

BUGrip® är namnet på Icebugs greppteknologi för de mest hala förhållandena. En BUGrip-sula är gjord av en speciell gummiblandning med 15 till 19 integrerade karbidståldubbar. Designen på dubbarna tillsammans med gummits egenskaper ger de här dubbarna en dynamisk funktion. Dubbarna jobbar individuellt och är inte helt fixerade. När kroppsvikt adderas i steget trycks dubbarna in mot sulans yta. Hur långt de trycks in beror på hur kraftigt foten sätts i och vilket underlag det gäller. Denna dynamiska funktion tillåter dubbarna att anpassa sig till vilket underlag som helst och ger bästa möjliga grepp på allt från torr asfalt, till blött trä och ren is.
Alla vår vinterskor med BUGrip® i modellnamnet är dubbade.

 

Michelin Winter Compound 

Odubbat vintergrepp
Underlaget kan variera kraftigt på höst och vinter, från regnvåta trottoarer till snötäckta vägar. Att erbjuda tillförlitligt grepp, även utan ståldubbar, under sådana förhållanden är en sann utmaning. Särskilt eftersom de flesta gummiblandningar hårdnar och stelnar till vid låga temperaturer. I ett samarbete med MICHELIN Technical Soles har Icebug tagit fram en vinteranpassad yttersula, där just grepp på snö och is möjliggörs tack vare MICHELIN Ice Control Technology.

Sulmönstret är baserat på det legendariska vinterdäcket MICHELIN X-Ice Xi3, med Cross Z Sipe-struktur som skapar friktion mot underlaget. MICHELIN Winter Compound (Wic) är en gummiblandning med optimala antihalkegenskaper och bibehållet grepp, slitstyrka och flexibilitet vid så låga temperturer som -30°C. Det finns inte bättre odubbat vintergrepp!