Vänner

Hundstallet

icebug_dogs_winter
Författat av Icebug

Vi på Icebug gör skor för människor som har hund. Självklart ska vi då också hjälpa till där hjälpen behövs mest. Som på Hundstallet!

hundstallet_logo200x200pxOm Hundstallet: Hundstallet drivs av en ideell förening som heter Svenska Hundskyddsföreningen, grundad 1908. Under föreningens drygt 100 år har de tagit hand om tiotusentals hundar och hjälpt dem att hitta ”hem”.

Vårt samarbete: Sedan vintern 2012 har Icebug gett skor till de människor som jobbar på Hundstallet för att de på ett tryggt och roligt sätt ska kunna motionera hundarna utomhus året runt. I gengäld får vi feedback på våra skor så att vi kan göra dem ännu bättre för hundägare.

Så här säger volontären Fredrik på Hundstallet om samarbetet med Icebug: ”Att rasta hundar i skogarna kring Hundstallet kan på vintern stundtals kännas rent livsfarligt. Branta och smala stigar som är täckta med rötter och stenar går runt sjön Judarn, en perfekt plats och sträcka för hundpromenader. Hundarna vi tar hand om är ofta av det lite stökigare slaget och lika ofta riktiga muskelknippen. Det har vurpats, snavats, glidits och släpats runt folk här i åratal. Många gånger med fötterna upp i himlen och med näsan ner i snön men alltid med ett koppel i handen. Vi har testat alla sorters broddar och visst har det fungerat men de håller inte, de tappas bort och ramlar av hela tiden. Möjligheten att få använda Icebugs har helt klart avdramatiserat vår ”sjörunda”. Nu är det inga problem längre med att ta sig upp eller ned för branta glansisade backar och snorhala stigar. Dessutom klarar nu även våra fötter av de långa, riktigt kalla dagarna ute i skogen.”

About the author

Icebug

Leave a Comment