Vänner

Hundstallet

Författat av Icebug

Vi på Icebug gör skor för människor som har hund. Självklart ska vi då också hjälpa till där hjälpen behövs mest. Som på Hundstallet!

hundstallet_logo200x200pxHundstallet drivs av en ideell förening som heter Svenska Hundskyddsföreningen, grundad 1908. Under föreningens drygt 100 år har de tagit hand om tiotusentals hundar och hjälpt dem att hitta ”hem”. Sedan vintern 2012 har Icebug gett skor till de människor som jobbar på Hundstallet för att de på ett tryggt och roligt sätt ska kunna motionera hundarna utomhus året runt, utan att behöva oroa sig för att halka. I gengäld får vi feedback på våra skor så att vi kan göra dem ännu bättre för hundägare.

Så här säger Hundstallet om samarbetet med Icebug: 

Anette, ekonomi/media:  ”Vi hade inte överlevt denna vinter om vi inte haft Icebugs på fötterna! Det är verkligen en helt fantastisk hjälp när hundarna ska rastas. Tack!”

Karin, hundpedagog: ”Det töar och fryser flera gånger om så det är rent livsfarligt att röra sig ute, om man inte har ett par IceBugs på fötterna vill säga!”

Volontären Fredrik: ”Att rasta hundar i skogarna kring Hundstallet kan på vintern stundtals kännas rent livsfarligt. Branta och smala stigar som är täckta med rötter och stenar går runt sjön Judarn, en perfekt plats och sträcka för hundpromenader. Hundarna vi tar hand om är ofta av det lite stökigare slaget och lika ofta riktiga muskelknippen. Det har vurpats, snavats, glidits och släpats runt folk här i åratal. Många gånger med fötterna upp i himlen och med näsan ner i snön men alltid med ett koppel i handen. Vi har testat alla sorters broddar och visst har det fungerat men de håller inte, de tappas bort och ramlar av hela tiden. Möjligheten att få använda Icebugs har helt klart avdramatiserat vår ”sjörunda”. Nu är det inga problem längre med att ta sig upp eller ned för branta glansisade backar och snorhala stigar. Dessutom klarar nu även våra fötter av de långa, riktigt kalla dagarna ute i skogen.”

Vilka skor väljer Hundstallet?

Speed_M_BUGrip_BlkDe flesta vill ha Speed BUGrip. En varm, stabil och vattentät promenadsko med 16 dubbar under sulan. En riktig favorit bland hundägare! Här kan du kika närmare på och kanske skaffa dig ett par du med!

Speed BUGrip – DAM

Speed BUGrip – HERR 

 

hund3

 

Om författaren

Icebug

Lämna en kommentar