Vänner

Maria Edholm Chami

Författat av Icebug

Möt Maria Edholm Chami

Vem är du?
Jag är en 53 -årig PT, bloggare, hälsoresenär som även bloggat för bland annat M-Magasin.
Jag sadlade om från kulturvärlden till PT när jag var 45. Jag älskar mitt jobb som innebär att jag hjälper kvinnor att hitta sin glädje för att träna och motionera. Jag har aldrig tävlat i någon idrott. Men jag har motionerat på olika sätt hela mitt liv. Jag tyckte skolgymnastiken var tråkig då den ofta handlade om att stimulera de som redan var duktiga. Som vuxen har jag åkt Vasaloppet, sprungit Lidingöloppet och en massa millopp. Jag har cyklat långt men inte Vättern. Jag är en duktig simmare men har aldrig simmat Vansbro. Jag gillar vandring i naturen men blir ofta uttråkad under en kvällspromenad runt kvarteret. Just nu rehabtränar jag mig tillbaka till löpning – har nervsmärtor ut i benen från diskbråck – en lång resa men jag ger inte upp.

Vad ska du skriva om?
Jag vill inspirera kvinnor att våga tro på sig själva och att våga testa utmaningar som sträcker sig bortom gympapasset och yogapasset för att kroppen älskar utmaningar och naturen. Genom att vi tränar upp vår styrka och vår kondition blir naturen en härlig lekplats hela livet.

Du är grym på att dela med dig av tips kring mat, är det något vi kan förvänta oss?
Jag älskar mat. Under mitt liv har jag passerat alla stadier. Som liten växte jag upp på bondgård med föräldrar som uppskattade hemlagad god mat. Som tonåring åt jag keso och tonfisk på burk. Som mamma till mina barn föll jag tillbaka på min barndom och lagade mat. Som skild och nykär blev jag förförd av halvfabrikat och fredagspizza. Som 50 + tog jag medvetna beslut och nu älskar jag att laga mat med bra råvaror och jag äter gärna ekologiskt, närproducerat samt vegetariskt. Så ja, det kommer nog bli en del av det med!

Vad är dina bästa tips till kvinnor som vill komma igång?
Bra skor och bra sport-BH – det är grunden!
Tänk långsiktigt – Om ett år vad vill jag klara av då?
Våga sätta mål – Du orkar så mycket mer än du tror!

Varför Icebug?
Jag gillar Icebug för att de har redskapen som gör att jag inte behöver bry mig om underlaget. Just nu springer eller går jag utan rädsla att ramla på isiga stigar där skidspåren långsamt tinar.

Vilka är dina Icebugfavoriter så här långt?
Anima är den löparsko jag använder mest. Den har hängt med i några år nu och jag trivs verkligen i den.
För vinterpromenader gillar jag Metro W BUGrip. Den är så himla skön och lätt.

 

Om författaren

Icebug

Lämna en kommentar