Nyhet

Vilken sko ska du välja?

Författat av Icebug Icebug

Icebugs stora skoguide! Visst kan det vara svårt att veta vilken sko som passar till vad och framförallt: vilken sko passar just dig? Här går vi igenom Icebugs modeller sommaren 2017 och vad de kan användas till. Hoppas du hittar din perfekta match!

Och du! Glöm inte att alla skor med RB9X i namnet har Icebugs marknadsledande greppgummi Rubber 9 Extreme i sulan och skor med titeln olx har fasta dubbar! 

Spirit6_M_OLX_OrangeBlk Spirit6_W_OLX_OrangePois

SPIRIT6 OLX

Icebugs mest krävande modell som vi placerar högst upp i skopyramiden.
En sko med fasta dubbar för de tuffaste förhållandena. Används främst bland orienterare och off trail-löpare. Modellen har en väldigt tight passform och passar för pass i racetempo. En tävlingssko som tar dig fram på allt från hala rötter till bergshällar långt ute i snåren.

För vad? Orientering. Tuff löpning ute i obanad terräng.
För vem? För dig som letar en riktigt tuff racingsko för orientering eller liknande.

Zeal2_W_OLX_BerylRubin Zeal2_M_OLX_MangoPois

ZEAL2 OLX

En sko med fasta dubbar för tuffa förhållanden. Används främst bland orienterare och off trail-löpare. Skillnaden gentemot Spirit6 olx ligger i passformen, där Zeal är lite bredare och lite snällare. Zeal har även lite mer dämpning och support. Zeal ger helt enkelt fler användningsområden, och kanske lite gladare fötter.

För vad? Orientering och tuff löpning ute i obanad terräng eller på blöta stigar.
För vem? För dig som söker en sko för riktigt krävande förhållanden och vill ha en sko med lite bredare passform och mer support än Spirit6 olx.

Acceleritas5_M_RB9X_CobNeoOra Acceleritas5_W_RB9X_MagNeoOrang

ACCELERITAS5 RB9X

Icebugs mest minimalistiska odubbade modell. En väldigt lätt sko som har fått sulan formad efter ett traktordäck. Ett riktigt greppmonster som tar sig an leriga stigar…ja, precis som en traktor! Acceleritas är också oerhört populär som swimrunsko – med rätta. Här stannar inget vatten kvar och modellen har vunnit flera tunga produkttest, bland annat Löplabbets. En sko för den erfarne löparen som inte kräver allt för mycket stabilitet eller dämpning.

För vad? Swimrun och/eller ren trail. Även en del orientering och OCR.
För vem? För löpning på och bredvid stigar. Även för de som kör swimrun och klarar av minimalistiska skor.

Zeal3_M_RB9X_BlkDkGrey Zeal3_W_RB9X_OrangeMag

ZEAL3 RB9X

Zeal3 RB9X är en sko odubbad sko för den lite mer erfarne löparen, men som erbjuder mer komfort och stöd än Acceleritas. Den passar bra på stigar i skogen – eller på hinderbanorna och tävlingar som Toughest eller Tough Viking. En sko packad med finurliga detaljer som bryter ny mark med en mellansula gjord i ett enda stycke. Något som både ger stabilitet och flexibilitet – och dessutom gör skon skonsam när det gäller skavsår.

För vad? Trail och/eller OCR (Hinderbanelopp)
För vem? För dig som är rätt van att springa trail och söker en lätt sko som ändå erbjuder stabilitet. Är vår mest populära sko för hinderbana! (OCR)

Oribi_M_RB9X_BerylCobolt

ORIBI RB9X

En sko för en bred publik! Oribi är en lätt, bekväm och inte allt för komplicerad trailsko som passar de flesta traillöpare. Både den som vill springa riktigt fort och den som precis lärt sig uppskatta stigar och skog istället för asfalt. Under ytan finns en massa finurliga detaljer – som alltid när Icebug gör något nytt! Här finns tex en integrerad Rock Shield, en finurlig konstruktion som skyddar foten från genomslag i stenig terräng, samt en mellansula som är designad för att ge en kick-effekt när du sätter fart framåt. Vill du börja springa mer trail är det Oribi du bör ha med dig ut!

För vad? Trailrunning, även perfekt för löpning på motionsspår och grusväg.
För vem? Passar de flesta! Både den som vill springa riktigt fort och den som precis lärt sig uppskatta stigar och skog istället för asfalt. 

Mist2_M_RB9_X_DkGreyBlk Mist2_W_RB9X_BlkDkMag

MIST2 RB9X

En alldeles väldigt luftig sommarsko som passar bra både för sköna trailpass och för promenader. Mist har gjort sig populär eftersom den passar till det mesta. Många duktiga löpare väljer denna när det är ett härligt längre trailpass på gång. Samtidigt sitter den på många fötter som vill ha den som vardagssko eller en luftig promenadsko under varma sommardagar. Passar bäst på klippor och fina stigar/vägar – eller i havet som swimrunsko för den som vill ha något lite mer bekvämt på fötterna. Erbjuder en stabil sula med lågt drop och inte allt för tight passform.

För vad? Trail, swimrun, strandliv och/eller promenader
För vem? För dig som vill ha en stabil och skön sommarsko som passar både för löpning och promenad, på stigar såväl som grusvägar.

DTS3_M_RB9X_Blk DTS3_M_RB9X_RussWhite DTS3_W_RB9X_RasbNeonOra

DTS3 RB9X

DTS är stabil sko utvecklad för drivne löparens lite längre löppass, eller för dig som springer ett par gånger i veckan som vanlig motionär. Eller för dig som helt enkelt söker en riktigt skön sko att leva vardagsliv i! När det gäller komfort slår knappast någon annan modell denna. Och det är inte så konstigt. Här finns en väldämpad sula, överdelsmaterial i luftig mesh och en rymlig och bekväm passform. Funkar därför perfekt för dig som ska ut på lite längre pass där foten efter ett tag behöver lite mer utrymme. Lätt, luftig och skön!

För vad? Löpning på enklare stigar, grusvägar, motionsspår och/eller promenader
För vem? För dig som springer långt, ett par gånger i veckan som vanlig motionär/nybörjare eller du som söker en skön promenadsko. 

DTS3_M_RB9X_GTX_CarbBlk DTS3_W_RB9X_GTX_DkMagCorb

DTS RB9X GTX

Här har fokus legat på att skapa en så bekväm och praktisk sko som möjligt. Denna sko kan mycket väl bli hundägarnas och ur och skur-promenadernas bäst vän. Den funkar självklart också för en löptur! Komfortnivån är otroligt hög, precis som syskonmodellen DTS3 RB9X. I denna GTX-version har du dock också snörsystemet BOA, vilket gör att skon är väldigt smidig att få av och på. Och det vattentäta membranet från GORE-TEX® håller fötterna torra.

För vad? Promenader i alla väder eller lättare löpning på grusväg och trails
För vem? För dig som behöver ut och röra på dig i alla väder och som vill ha en sko som är lätt att ta av och på.

Eternal_W_RB9X_Crimson Eternal_M_RB9X_Blk

ETERNAL RB9X

Här har vi promenadens stiligaste. En bekväm sko i nappaläder som sitter bra tack vare den rymliga och fotformade lästen. Överdelen är lätt att vårda och ger tillräckligt skydd för att göra Eternal till en sko för såväl vår- som höstanvändning. Eternal är helt enkelt en sko med brett användningsområde som funkar både för finpromenad och stigpromenad!

För vad? Promenader på stan eller favoritslingan
För vem? För dig som vill ha en skön promenadsko med bra grepp som drar blickarna till sig.

 

 

Om författaren

Icebug Icebug

Lämna en kommentar