Unik löpning. Acceleritas8 RB9X

Plöj som en traktor

Alla bra löpturer börjar med ett bra grepp. Ta en närmare titt på Icebugs modell Acceleritas8 RB9X och du kommer se att sulan har samma mönster som ett traktordäck. En maskin som kan plöja sig igenom allt. Lägg också till känslan av total frihet och kul löpning. Oslagbart, säger vi.

Förfiningar av generation 8

Med sin låga vikt och en luftig och följsam överdel i bluesign®-certifierad polyestermesh ger Acceleritas känslan av att springa barfota. Eller så nära barfota du kan komma i en trailsko med skydd för väta och vassa stenar i underlaget. Acceleritas absorberar minimalt med vatten – en helt avgörande faktor för en sko med naturens alla element som arbetsområde – och skons våtvikt är nästan lika låg som dess torrvikt.

Sommaren 2020 har Acceleritas8 RB9X fått en något bredare tåbox för att ge mer komfort till fler fötter. Lite skönare - lika bra prestanda.

När Acceleritas kom tillProduktutvecklare Erik Öhlund var hemma på sin gård och fastnade plötsligt med blicken på traktorns däck.

Allt startade på ett fält utanför Ulricehamn

Det var vår 2010. Vår tidigare produktutvecklare och orienterare Erik Öhlund var hemma på sin gård utanför Ulricehamn och fastnade med blicken på traktorn. En maskin som kunde plöja sig genom lera, både upp- och nedför. Plötsligt dök en tanke upp. ''Varför inte utveckla en sula som kan göra exakt samma sak?'' Han återvände till sin verkstad och började arbeta. Resten är Acceleritas-historia. En unik och rolig trailsko som blivit älskad av många.

''Klart det måste vara smartast att göra en sula som kan ta sig fram lika bra som en traktor''

Alltid klimatpositivt

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.