Icebug
Unik löpning.

Plöj som en traktor

Alla bra löpturer börjar med ett bra grepp. Ta en närmare titt på Icebugs modell Acceleritas8 RB9X och du kommer upptäcka att sulan har samma mönster som ett traktordäck. En maskin som kan plöja sig igenom allt. Lägg också till känslan av total frihet och kul löpning. Oslagbart, säger vi.

Icebug
Acceleritas8 RB9X

HERR

KÖP NU
Icebug
Acceleritas8 RB9X

DAM

KÖP NU

Förfiningar hos generation 8

Med sin låga vikt och en luftig och följsam överdel i bluesign®-certifierad polyestermesh ger Acceleritas känslan av att springa barfota. Eller så nära barfota du kan komma i en trailsko med skydd för väta och vassa stenar i underlaget. Acceleritas absorberar minimalt med vatten – en helt avgörande faktor för en sko med naturens alla element som arbetsområde – och skons våtvikt är nästan lika låg som dess torrvikt.

Nu för tiden har Acceleritas8 RB9X också en något bredare tåbox för att ge mer komfort till fler fötter. Lite skönare - lika bra prestanda.

När Acceleritas kom till

Produktutvecklare Erik Öhlund var hemma på sin gård och fastnade plötsligt med blicken på traktorns däck.

Allt startade på ett fält utanför Ulricehamn

Det var vår 2010. Vår tidigare produktutvecklare och orienterare Erik Öhlund var hemma på sin gård utanför Ulricehamn och fastnade med blicken på traktorn. En maskin som kunde plöja sig genom lera, både upp- och nedför. Plötsligt dök en tanke upp. ''Varför inte utveckla en sula som kan göra exakt samma sak?'' Han återvände till sin verkstad och började arbeta. Resten är Acceleritas-historia. En unik och rolig trailsko som blivit älskad av många.

''Klart det måste vara smartast att göra en sula som kan ta sig fram lika bra som en traktor''

Hållbarhetshöjdpunkter:

🧴 Överdel i bluesign®-certifierad polyester, tillverkad av 100% återvunnen PET.

👟 Yttersula med 15% återvunnet gummi.

🍃 20% Bloom Foam i mellansulan

🕸 Häl- och tåförstärkningar gjorda av återvunna fisknät och återvunnen polyeten.

Alltid klimatpositivt

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se