Icebug
Unik löpning.

Plöj som en traktor

Alla bra löpturer börjar med ett bra grepp. Ta en närmare titt på Icebugs modell Acceleritas8 RB9X och du kommer upptäcka att sulan har samma mönster som ett traktordäck. En maskin som kan plöja sig igenom allt. Lägg också till känslan av total frihet och kul löpning. Oslagbart, säger vi.

Låg vikt, lågt drop och maxat grepp är kännetecknen för Acceleritas. Det är vår lättaste trailsko, gjord för minimalistisk traillöpning. Det här är frihetskänsla förpackat i en löparsko. RB9X-sulan ger bra grepp även på våta underlag och eftersom skon dessutom absorberar minimalt med vatten lämpar den sig också perfekt för swimrun och OCR.

8,2 kg CO2 ekv. per par
26 % återvunnet material
12 % biobaserat material

Hållbarhetshöjdpunkter:

🧴 Överdel i bluesign®-certifierad polyester, tillverkad av 100% återvunnen PET.

👟 Yttersula med 15% återvunnet gummi.

🍃 20% Bloom Foam i mellansulan

🕸 Häl- och tåförstärkningar gjorda av återvunna fisknät och återvunnen polyeten.

Förfiningar hos generation 8

Med sin låga vikt och en luftig och följsam överdel i bluesign®-certifierad polyestermesh ger Acceleritas känslan av att springa barfota. Eller så nära barfota du kan komma i en trailsko med skydd för väta och vassa stenar i underlaget. Acceleritas absorberar minimalt med vatten – en helt avgörande faktor för en sko med naturens alla element som arbetsområde – och skons våtvikt är nästan lika låg som dess torrvikt.

Nu för tiden har Acceleritas8 RB9X också en något bredare tåbox för att ge mer komfort till fler fötter. Lite skönare - lika bra prestanda.

När Acceleritas kom till

Produktutvecklare Erik Öhlund var hemma på sin gård och fastnade plötsligt med blicken på traktorns däck.

Allt startade på ett fält utanför Ulricehamn

Det var vår 2010. Vår tidigare produktutvecklare och orienterare Erik Öhlund var hemma på sin gård utanför Ulricehamn och fastnade med blicken på traktorn. En maskin som kunde plöja sig genom lera, både upp- och nedför. Plötsligt dök en tanke upp. ''Varför inte utveckla en sula som kan göra exakt samma sak?'' Han återvände till sin verkstad och började arbeta. Resten är Acceleritas-historia. En unik och rolig trailsko som blivit älskad av många.

''Klart det måste vara smartast att göra en sula som kan ta sig fram lika bra som en traktor''

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se