Icebug
ARCUS RB9X

Stabil och skön löpning

Arcus RB9X är en löparsko med mycket dämpning och riktigt bra grepp i form av Icebugs eget RB9X-gummi.

Vi på Icebug är av den enkla åsikten att löpning ska bedrivas utomhus; oavsett årstid, väder eller underlag. Med Arcus på fötterna är det enklare än någonsin.

Mer mellansula till folket

Arcus är utvecklad för att göra löprundan så behaglig som möjligt, utan att tappa stabiliteten. Skon har därför en mer generös dämpning och en väl tilltagen mellansula i lättvikts-EVA. Formen på Arcus är gjord för att ge dig ett skönt ''rull'', som driver ditt steg framåt och avlastar trycket på dina hälar.

100% torra fötter

Låt inte regn och rusk stoppa dig. Arcus RB9X GTX kommer i en version med det vattentäta membranet GORE-TEX Invisible, och precis som namnet antyder är membranet osynligt. Det är mjukt och följsamt och ingenting du känner av medan du springer. Vattentäta skor har aldrig varit skönare!

Grepp där du behöver det

Arcus är ju en Icebugsko – vilket förstås innebär att den har bästa tänkbara grepp. Den grovmönstrade sulan har stora gummidobbar som ger fäste på blöta stenar, samtidigt som mellanrummet mellan dobbarna är så stort att lera inte fastnar. Sulan är också utformad för att ge dig bra grepp i alla lutningar och riktningar.

Gjord med alger, fisknät och återvunnen PET

All konsumtion tär på planetens resurser. Samtidigt behöver du löparskor – så se till att välja ett par som påverkar klimatet minimalt. Arcus är, precis som alla Icebugs skor, gjord för att hålla riktigt länge och producerad av material med låg klimatpåverkan. Vi försöker att minska vårt beroende av olja och Arcus är därför tillverkad av bland annat bluesign®-certifierad polyester från återvunna PET-flaskor, återvunna fisknät och alger från övergödda sjöar.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se