Icebug
NYHET

Aura ReWool RB9X

Framtidens sneaker är här.

Aura ReWool är nästa generations sneaker från Icebug. Aldrig tidigare har det funnits en vardagssko med en sådan mjuk och härlig känsla för fötterna. Hemligheten? Nya mellansulan SuperC, vår mest väldämpade sula hittills. Närmare känslan av att gå på moln kan du inte komma.

I Aura ReWool har vi satsat på så stor andel naturliga material som möjligt: Ull, naturgummi och återvunna material. Den luftiga överdelen är gjord med 50% återvunnen ull och under sulan har du Icebugs greppgummi RB9X.

Icebug

Aura ReWool RB9X

En perfekt promenadsko för sommaren, med lätt och luftig överdel och maximal komfort.

8 kg CO2 ekv. per par
22% återvunnet material
22% biobaserat material
Icebug
🐑 ULL

Ullöverdelen är gjord med spillmaterial från svenska Woolpower. Material som annars går till spillo får nytt liv.

Icebug
👟 GUMMI

Yttersulan med 27% naturgummi och 15% återvunnen gummi.

Testvinnande grepp för sommaren

Oavsett om du vill springa i skogen eller bara ta en promenad på stan blir upplevelsen bättre med bra grepp under fötterna – och RB9X är tekniken som ger dig det bästa greppet. RB9X är vår egen gummiblandning som är framtagen för att ge dig grepp oavsett om underlaget är knastertorrt eller plaskvått. RB9X-sulorna har olika form för att passa olika aktiviteter, men gummiblandningen är densamma – och självklart är greppet alltid lika bra!

Grepp som håller länge

Med grepp under fötterna blir det roligare att använda skorna. Dina RB9X-skor kommer du alltså att vilja använda riktigt mycket – och därför har vi gjort dem riktigt hållbara. Slitstyrkan på våra RB9X-sulor är hela 50 procent högre än vad som rekommenderas för asfaltslöparskor.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se