Icebug
AVA Biosole

Alltid redo.

Kan vi kombinera allt vi vet om skor med riktigt bra funktion och kombinera det med en snygg look? Kan vi få till en vattentät sko som klarar dåligt väder lika bra som soliga dagar och som fungerar genom vår, sommar och höst? Svaret var ja.

Ava Biosole är en vattentät sneaker som är utrustad med BOA® Fit System för perfekt passform. Ava kommer dessutom i fint och hållbart läder. En sko för tre säsonger och i stort sett alla tillfällen.

Mindre olja – mer naturlig råvara

För att minska vårt oljeberoende och klimatavtryck har Ava fått en sula i 62% naturgummi. Bättre för världen – men med samma grepp som du förväntar dig av en Icebugsko.

Läder – ett bra material om det produceras på rätt sätt

Alla som haft en skinnsko vet att det är ett slitstarkt material som håller länge om man tar hand om det. För att vara säkra på att det läder vi använder klarar våra höga hållbarhetskrav använder vi Nubuck som erhållit Leather Working Groups guld-märkning.
Läs mer här.

15,2 kg CO2 ekv. per par
16 % återvunnet material
42 % biobaserat material

Ett smartare sätt att färga skorna

Ava är också märkt med DriTan vilket innebär att lädret färgats på ett sätt som sparar såväl vatten som kemikalier jämfört med konventionell färgning.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se