Icebug

Båtskor med bra grepp

Icebug Eli – snabbtorkande båtskor för dam och herr

Eli RB9X är Icebugs absoluta storsäljare när det kommer till sommarskor. Icebug Eli brukar framför allt hyllas för tre saker; komforten, greppet, och den medvetna produktionen. Komforten är det första som slår dig när du provar skon – den är helt enkelt otroligt skön från allra första stund. Läs gärna våra recensioner om du inte tror oss! Icebug Eli hyllas ofta även för greppet.

Yttersulan är gjord i Icebugs slitstarka gummiblandning RB9X, som är framtagen för att ge bästa tänkbara grepp på både våta och torra underlag. Sist men inte minst är Icebug Eli ett bra val för den som bryr sig om planeten (och det borde alla göra!). Icebug Eli har ett klimatavtryck på 8,2 kg CO2e och kommer med en ovandel gjord av 100% återvunnen PET.

Icebug Ava – vattentäta båtskor med snabbsnörning

För den som söker en vattentät båtsko i nubuckläder är Icebug Ava det perfekta alternativet. Den här skon har samma sköna komfort som Icebug Eli, men kommer i stället med en elegant ovandel i nubuckläder.

Ava har också ett vattentätt membran som ser till att fötterna håller sig torra även när det regnar eller går höga vågor. Snörningen på Icebug Ava kommer från BOA Fit System, som ger dig perfekt passform på nolltid. En bra lösning för alla som vill att det ska vara enkelt att ta på och av sina skor.

Icebug Haze – sportiga båtskor med GORE-TEX

Om du föredrar sportigare skor på däck bör du snegla mot Icebugs outdoorskor, som förstås fungerar alldeles utmärkt på båtar. Icebug Haze är till exempel en vattentät sko med membran från GORE-TEX, som är en trogen kompis i alla tänkbara väder. Även Haze kommer med en välgreppande sula i RB9X-gummi.

Varför behövs båtskor?

Behöver man båtskor? Ja det beror förstås på vem du frågar. Men om du åker mycket båt kan ett par bra båtskor verkligen göra skillnad. Bra båtskor ger dig bättre grepp på däck och extra stabilitet när du rör dig på båten. Dessutom är ett par sköna båtskor från Icebug ett bra sätt att ge extra komfort.

Vilka båtskor har bäst grepp?

Icebug är ett av världens ledande varumärken när det kommer till grepp. Precis som för våra vinterskor, vandringsskor och löparskor är grepp ett prioriterat område även för våra båtskor. Om du köper ett par båtskor från Icebug kan du vara trygg i att de har riktigt bra grepp på både torra och våta underlag.

Vad ska jag tänka på när jag väljer båtskor?

För oss är det i särklass viktigaste med båtskor att de har riktigt bra grepp. Bra båtskor ska säkerställa att du inte halkar ombord, eller för den delen på hala klippor eller bryggor. Annars är en av de stora frågorna om du ska ha ett par vattentäta skor eller inte. Hos Icebug hittar du både och – vattentäta modeller med membran som låter fötterna andas, men även luftiga modeller som är riktigt sköna att bära i sommarvärmen. En luftig båtsko så som Icebug Eli är skön att bära under varma dagar, men har också fördelen att den torkar väldigt snabbt om den blir blöt.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se