Icebug
A BETTER CHOICE

Nu blir det enklare att göra ett bättre val

Tydligen behövs ännu en miljömärkning

Vi vet att skoproduktion i grunden är smutsig, och att det i allmänhet görs alldeles för lite för att minska den negativa miljöpåverkan. Det kan man som kund påverka genom att välja mer hållbara alternativ, där bättre materialval och processer valts. Men när du som kund står framför skohyllan, kan du inte genom att bara titta och klämma på en sko förstå dess miljöpåverkan. Eftersom det än så länge inte finns någon etablerad märkning i branschen har vi på Icebug tagit fram vår egen. Genom att välja en sko märkt med ”A BETTER CHOICE” kan du som kund veta på att du väljer en av de mest hållbara skorna på marknaden.

Utvalda skor vintern 2019

Dessa skor är de som uppfyller de nödvändiga kriterierna för att märkas med ''A BETTER CHOICE'' under vintern 2019. Det är bara att välja vilken du gillar mest - oavsett val så kan du vara säker på att det både är en av Icebugs och marknadens mest hållbara produkter.

A BETTER CHOICE just nu och i framtiden

I nuläget finns ingen väl etablerad hållbarhetsmärkning för skor. Om det funnits, skulle vi utan tvekan använt den istället för att ta fram en egen. Kriterierna för ''A BETTER CHOICE'' kommer att skärpas med tiden, i takt med att bättre alternativ blir tillgängliga. Det här är så långt vi kan nå vintern 2019. Och därmed sannolikt det bästa val du kan göra om du behöver köpa ett par nya skor.

Mariell Bjuhr, designer på Icebug:

''Allt fler blir medvetna om att deras val verkligen gör skillnad. Genom att erbjuda ett snabbt sätt att identifiera de mest hållbara produkterna är det här vårt sätt att hjälpa kunderna att göra ett bättre val''

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor, och vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläppen som inte kan tas bort, genom att investera FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.
Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se