Icebug
Boda

Nytt grepp på klassisk sko

Boda är vår version av en klassisk Chelsea boot – toppad med funktion, säkert grepp och hållbara materialval. Som alltid när det gäller Icebug. Boda finns både med eller utan dubbar i form av Michelinsula eller BUGrip-sula.

Boda, en känga med en komfortabel och bred läst, är ett bra val för en aktiv vardag. Vattenavvisande överdel i mocka, tillsammans med en mudguard runt hela foten, håller slasket borta. Dragkedjan på insidan av foten gör att kängan blir smidig att ta på och av. Insidan är fodrad med både fleece och det nedbrytbara isoleringsmaterialet Primaloft® Bio Insulation vilket gör Boda varm och skön.

Hållbara materialval.

✓ Isolering med Primaloft® Bio – ett återvunnet och biologiskt nedbrytbart isoleringsmaterial.
✓ Milspeeds häl- och tåförstärkningar består av 60% återvunnen plast, varav 11-12% består av återvunna fiskenät.
✓ Mellansula av lättvikts-EVA med 20% BLOOM® algae foam, tillverkad av alger från övervuxna sjöar.
✓ Gold rated (LWG) mocka.
✓ Värme från Primaloft® Bio – ett återvunnet och biologiskt nedbrytbart isoleringsmaterial.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se