Icebug

Broddar eller dubbade skor?

Vad är skillnaden?

En av de vanligaste frågorna vi får på Icebug är vad som skiljer broddar från dubbade skor. Svaret är enkelt – broddar och dubbskor är två helt olika saker. Söker du bra grepp och hög komfort ska du rata idén om broddar, då är det dubbade skor från Icebug du behöver!

Metro2 BUGrip

Metro BUGrip är Icebugs mest sålda vintersko – och världens mest sålda dubbade sko. Varför? Svaret är egentligen enkelt. Med Metro får du marknadens bästa grepp – och en väldigt skön vintersko. De 16 dynamiska dubbarna i karbidstål håller dig på benen över vilka isfläckar som helst och du kan många långa mil på asfalt utan att behöva oroa dig för att dubbarna slits ut. Den långa dragkedjan på sidan av skon gör skon lätt att ta på och den bekväma och rymliga lästen gör vinterpromenaderna till ett rent nöje!

Icebug
Metro2 BUGrip

Älskad av användarna

Säljer Icebug avtagbara eller lösa broddar?

Icebug säljer inga lösa broddar, av den enkla anledningen att det inte ger samma funktion som ett par bra dubbskor. Avtagbara broddar ger sällan det grepp som behövs på is och andra hala underlag, och är helt enkelt inte lika pålitligt som dubbade skor – i synnerhet inte lika bra som dubbskor från Icebug. Våra dubbade skor har blivit bäst i test många gånger, och vintertid används Icebugs skor dagligen av tiotusentals människor som vill kunna vistas utomhus utan rädsla för att halka.

Vad är skillnaden mellan broddar och dubbskor?

Broddar är avtagbara och gjorda för att tas på när det är halt. Utmaningen är bara att man ofta glömmer att ta på sig dem, och att när de väl sitter på skon har de en tendens att glida av eller hamna snett. Skillnaden mellan broddar och dubbade skor är helt enkelt enorm. Ibland kallas Icebugs skor felaktigt för ”skor med broddar”. Vad Icebug egentligen gör är dubbade skor, som ger fantastiskt grepp även på de halaste underlagen.

När behövs broddar?

Vi på Icebug rekommenderar att du använder dubbade skor när det är isiga förhållanden. Bor du någonstans där det sällan eller aldrig är is på vintern klarar du dig förmodligen fint med ett par skor med gummisula – men vill du gå på is är det dubbskor du ska ha. Dubbade skor är en garanti för bra grepp, och i de allra flesta lägen ger Icebugs dubbskor bättre grepp än lösa broddar.

Kan man köra bil med broddar?

Det brukar sällan vara problem att köra bil med broddar – och inte heller att köra bil med Icebugs på fötterna. Icebugskor är gjorda för att användas ofta och mycket, och att köra bil är inga problem. Om du däremot ska gå på känsliga underlag som du är rädd för att skada rekommenderar vi att du kompletterar dina skor med våra omtyckta overshoe, som enkelt dras över sulan.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se