Icebug
CAPRA RB9X

EN KLIMATPOSTIV SKO VÄRDIG EN MÄSTARE

Låg vikt, hållbarhet, överlägset grepp och gjord i samarbete med världsmästaren i skyrunning, Jerringprisvinnaren Tove Alexandersson. Det är Capra RB9X, Icebugs mest tekniska trailsko sommaren 2020.

Designen av Capra har några diskreta hintar om vad den är utvecklad för. Yttersulan är designad efter höjdkurvorna från de fem högsta topparna vid Kinlochleven, där Tove blev världsmästare i skyrunning för första gången.

En sko som ska klara påfrestningarna det innebär att kunna ta sig upp för branta stigningar och kunna springa fort utför brant terräng måste självklart packas med rätt teknik. Och det, det kan Icebug allra bäst.

8 LAGER AV PERFEKTION

GREPP I ALLA RIKTNINGAR

Icebug

Yttersulan – Icebugs hjärta. Här de viktigaste egenskaperna för sulan på Capra:

* Icebugs egen gummiblandning RB9X kombinerar bästa tänkbara grepp med exceptionell slitstyrka.

* 3,5 mm höga gummidobbar ger bra grepp på stock och sten.

* Stora kontaktytor på gummidobbarna ger bra markkontroll och bra grepp.

* Sulan är konstruerad för att ge grepp i alla riktningar, vilket är särskilt effektiv i snabba utförslöpningar.

* Stort mellanrum mellan dobbarna och diagonala kanaler gör att sulan fungerar som ett traktordäck, som hela tiden transporterar bort lera mot sidorna. Det gör Capra till en perfekt sko även i de tuffaste av väder.

Tove om vad hon ville ha:

''Skorna behövde vara lätta men ändå kunna skydda foten. Och vara dämpad nog för att kunna klara mer än tre timmars löpning''

EN KLIMATPOSTIV SKO VÄRDIG EN MÄSTARE

Icebugs mål var att ta fram en sko med överlägset grepp och rätt löparkänsla för snabb teknisk trail- och skyrunning. Den skulle också kunna erbjuda nog med support för att du ska kunna ta dig springande från vägarna till skog och stig. Det skulle vara maximal prestanda med ett minimalt fotavtryck. Vad det blev? Det blev precis så. Capra är en sko värdig en mästare. Det är en sko som kan hjälpa dig ta nästa kliv.

Capra har 7 mm drop, en oerhört greppsäker och uttänkt sula samt minimal vattenabsorption. Skon sitter fint runt foten och bjuder på en lite bredare tåbox som både ger bättre markkontroll och låter fötterna må bra under längre pass. Som alltid med Icebug är Capra självklart också klimatpositiv. Varje detalj är noggrant studerad och tillverkad på bästa möjliga sätt ur miljösynpunkt. Varje sko vi tillverkar klimatkompenseras dessutom med 200%.

Icebug

Gör ett klimatpositivt val

Icebug kämpar för att förändra skoindustrin

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se