Icebug
JOBB

Charmig copywriter? Spring hitåt!

Hatar du skogen och tänker att global uppvärmning är en bluff? Då ska du scrolla vidare på nätet. Älskar du däremot att vara utomhus och vill bidra till en mer hållbar planet har vi kanske tjänsten för dig.

Icebug är ett svenskt skoföretag som är världsledande inom både hållbarhet och grepp. Vi räddar människor från halka, gör det enklare för alla att komma ut i naturen – och har dessutom tagit på oss ledartröjan för att göra hela skobranschen mer hållbar.

Det senaste året har vår E-com vuxit med över 500% och vi har inga planer på att bromsa tillväxten. Varje par dåliga skor som byts ut mot ett par Icebug betyder nämligen ytterligare ett kliv mot en mer hållbar skoindustri.

Nu letar vi efter en copywriter som kan hjälpa oss att nå nya höjder digitalt och globalt. Till din hjälp har du en helt unik portfölj av produkter. Vi gör skor som gör att 70-åringar kan springa avslappnat på blankis och har ett skyhögt NPS. Vi ligger i den absoluta framkanten gällande hållbarhet och har prisats av FN för vårt hållbarhetsarbete.

Som copywriter på Icebug är du vår röst utåt. Vi vill att du både kan ta dig an kort copy, längre texter till webben, pressreleaser och nyhetsbrev. Kan du dessutom tänka bild- och filmidéer är det ett plus. Vi vill att du skriver rasande elegant engelska.

Vi letar efter en kvick, påhittig och kompetent person som har ett par års erfarenhet av copy-arbete sedan tidigare. Du kan outdoor men har inte helt fastnat i skogen. Vår målgrupp är bred och viktigt är att du kan svänga med orden så att både kvinna 65+ och den riktigt löparfrälste 30-åringen blir inspirerade.

Minst lika viktigt som att du delar vår syn på outdoor och att få människor att vara utomhus mer, är att du har intresse för klimatfrågan. Du kan ta dig an komplicerad information och göra det begripligt och spännande för slutkund. Solpaneler på fabrikstak i Vietnam eller alger i mellansulan? Härligt, tänker du och knackar ihop text.

Icebug

TREVLIGT STÄLLE

Sa vi att vi sitter i supertrevliga lokaler mitt i ett naturområde i Jonsered?

Ditt blivande team, Growth Engine, är en brokig skara individer. Vi har en 90-talist som gör memes och kallar oss andra boomers, men vi har också en teamleader som idoliserar Kikki Danielsson och bakar egna mazariner eftersom hon identifierat sig själv som tant i åtminstone tio års tid. Vår ena AD är en skåning som älskar tekniska prylar och kan göra film av nål och tråd om det behövs. Collaboration specialisten har ordning och reda och funderar nog i smyg ofta på var master plan-filen i Excel egentligen är. Vår copywriter är jättelång och lever på gamla meriter medan vår andra AD är jättekort och en talang på det mesta, och som du kan förstå har de två aldrig varit överens om något. I Growth Engine grälar vi tills vi hittat den lösning som är bäst för Icebug, och sen gasar vi tills vi når nästa milstolpe.

Här, mitt i hopkoket av individer, kommer då du in! Våra olikheter till trots, är Growth Engine ett lag där alla hjälps åt. Titlar och spikade roller är inte viktigt, vi arbetar agilt och med det som ger mest värde och lovar dig ett gäng arbetskamrater som alltid gör sitt bästa för att du ska kunna göra ditt bästa.

Vi är övertygade om att du är en social och hygglig varelse som har lätt för att arbeta i team, samtidigt som du enkelt arbetar självständigt när arbetet så kräver. Din akademiska bakgrund är inte superviktig, men du har nog gjort något mer än att gå ''livets hårda skola'' och du har självklart relevant erfarenhet.

Svårövertygad? Sa vi att vi sitter i supertrevliga lokaler mitt i ett naturområde i Jonsered? Vi har skogen, sjöarna och lederna precis utanför dörren och innanför dörren har du kanske Sveriges trevligaste arbetsplats. Tre timmar obligatorisk träning i veckan på arbetstid och ett av Sveriges mest generösa friskvårdsbidrag får du på köpet! 🥳

På Icebug vill vi välkomna och främja olikheter. Oavsett kön, social bakgrund, etnisk tillhörighet, religion, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning – här finns plats för allt. Ansökningar till den här rekryteringen kommer att behandlas med namn, bild och andra identifierbara drag anonymiserade i en strävan att ge alla sökande lika förutsättningar.

Om tjänsten:
• Heltid
• Fast lön enligt överenskommelse
• Startdatum enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter, bland annat:
• Texter till social media, nyhetsbrev, landningssidor
• Sätta strategi för tonalitet till olika målgrupper
• Texter till key accounts, samarbetspartners och printannonser
• Förbättra kundresan och kundupplevelsen i textform
• Social media
• Planering av innehållsflöde

Kvalifikationer:
• Flytande i både svenska och engelska. Kan du dessutom norska? Kjempegøy!
• Åtminstone några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter med goda resultat
• God kunskap av digitala verktyg, t ex Ads Manager, Google Analytics, MailChimp, WordPress
• Är vass på den digitala världen, både socialt och affärsmässigt
• Duktig skribent och vana av bildhantering. Film är ett plus!
• Du förstår siffror och har ett sinne för affärer
• Intresse för utomhusaktiviteter (vi struntar dock blankt i vad du gör milen på eller om du ”bara” promenerar)

Sista ansökningsdag:
6 december 2021, men alla ansökningar behandlas löpande – så vänta inte!

Ansökan:
Skicka CV och en väldigt kort introduktion av dig själv. Vi vill också att du direkt skickar med max 3000 tecken på engelska om varför du skulle vilja bli en del av Icebug och därmed också bidra till att bli en ''changemaker, for a society where people can thrive, on a planet in balance'' till rekrytering@icebug.se. Märk din ansökan med ''copywriter''.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se