Icebug
Dala Biosole

Tidlös look – varm insida

Dala Biosole – Vinterns stora nyhet från Icebug!

Sugen på ett par riktigt gosiga skor den här hösten och vintern? Nya Dala Biosole med klassisk mockaöverdel har en insida med fluffigt återvunnet ull som håller dina fötter varma. Skorna är lätta att komma i och ur och under skorna har du Icebugs odubbade Biosole-sula som till största delen är gjord av naturgummi.

Tidlös look – naturliga material.

Nya Dala Biosole har en klassisk och tidlös look – men är långt fram gällande materialval. Mockan är LWG-märkt och förutom Biosole-sulan är även innersulan gjord med återvunnen ull från svenska Woolpower och Bloom foam, ett slags skum som produceras av alger från övergödda sjöar.

16,5 kg CO2 ekv. per par
8 % återvunnet material
46 % biobaserat material

Yttersula i naturgummi

I Biosole™-yttersulan ersätter naturgummi syntetiskt gummi och minskar på så sätt vårt oljeberoende. Naturgummi har ungefär hälften så stor klimatpåverkan som syntetgummi. Biosole™ är tillverkad av 90% icke-oljebaserade komponenter, varav 62% är naturgummi. Gummiblandningen ger bra grepp året runt och håller sig mjuk och flexibel även när temperaturen kryper ner en bit under nollan.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se