Dubbade Trailskor

Med dubbade trailskor kan du lägga i en ny växel där du tidigare bromsat.

Dubbade trailskor för dam & herr

Spring med dubbar året om! Här hittar du alla våra dubbade trailskor.

Icebug
14 fasta OLX-ståldubbar

Spirit8 OLX

Icebug
16 fasta OLX-ståldubbar

Zeal5 OLX

Dubbade trailskor från Icebug

Oavsett om du är nybörjare, motionär som springer på cykelvägar, rutinerad traillöpare eller sjövild orienterare, så har vi skorna som gör löpningen lite enklare just för dig. Icebug erbjuder två olika typer av dubbade trailskor: OLX och BUGrip. Är du osäker på vilken typ som passar dig bäst? Tveka inte på att kontakta oss för hjälp.

BUGrip – dynamiska dubbar

BUGrip är namnet på Icebugs greppteknologi för de mest hala förhållandena. En BUGrip-sula är gjord av en speciell gummiblandning med 13-19 integrerade karbidståldubbar. Designen på dubbarna tillsammans med gummits egenskaper ger de här dubbarna en dynamisk funktion. Dubbarna jobbar individuellt och är inte helt fixerade. När kroppsvikt adderas i steget trycks dubbarna in mot sulans yta. Hur långt de trycks in beror på hur kraftigt foten sätts i och vilket underlag det gäller. Denna dynamiska funktion tillåter dubbarna att anpassa sig till vilket underlag som helst och ger bästa möjliga grepp på allt från torr asfalt, till blött trä och ren is.

OLX – fixerade dubbar

Dubbarna som Icebug har tagit fram och använder har toppar av karbidstål, vilket innebär att de är 4-5 gånger hårdare än normalt stål. Detta gör dem i princip omöjliga att slita ut. Precis som våra övriga greppteknologier har vi även olika varianter av dubbsystem. De fixerade dubbarna, alltså OLX, anpassar sig inte efter underlaget på samma sätt som de dynamiska dubbarna i vår BUGrip-teknologi. Istället är de alltid ute och redo att greppa vilket underlag som helst som kommer i dess väg. Med fixerade dubbar är det möjligt att göra sulan relativt tunn, vilket sparar vikt och förbättrar markkontrollen. Icebugs fixerade dubbar är endast använda i vår Off trail-kategori och då med OLX adderat till modellnamnet.

Löpning är roligare i skogen!

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se