Icebug
Eide Biosole

En riktig skräpsko.

Den är inte bara en riktigt skön vardagssko – tack vare naturliga och återvunna material är Eide Biosole också ett bra val för alla som bryr sig om klimatet.

Tillverkad av återvunnet skräp.

Det bästa med Eide är helt klart att det den till stor del är gjord av återvunna material. Ovandelen i filtad ull är tillverkad av ullrester från svenska Woolpowers underställsfabrik, och resten av skon är bland annat gjord av återvunnet plastskräp och övergivna fisknät. Sammantaget har Eide Biosole ett klimatavtryck på endast 7,8 kg CO2, vilket är ett av de absolut lägsta i hela skobranschen.

Mysig värme för hösten.

Ull är ett fantastiskt material, då det håller dig varm när det är kallt och sval när det är varmt. Detta i kombination med bra grepp gör Eide Biosole till en mångsidig sko som är perfekt att använda från tidig vår till sen höst.

Icebug

Eide Biosole

Icebug

Naturlig komfort.

Eide Biosole är mycket omtyckt för sin svårslagna komfort. Det beror på att den är gjord med Icebugs energiåtergivande mellansula BUGforce, som annars används till Icebugs mest bekväma löparskor. Mellansulan innehåller ett material som heter Bloom Foam och är ett skum som görs av alger från övergödda sjöar, vilket gör att vi kan hjälpa till att rena vatten samtidigt som vi minskar vårt beroende av olja.

Naturligt grepp.

Eide kommer i år med yttersula i Icebugs nya material Biosole, som är baserat på naturgummi i stället för oljebaserat gummi. Biosole är också en gummiblandning som håller sig mjuk i alla temperaturer och ger bra grepp året runt. Naturgummit i sulorna är FSC-certifierat och köps av Icebug från hållbart skötta skogar i Thailand.

Icebug
🐑 ULL

Ullöverdelen är gjord med spillmaterial som kommer från svenska Woolpowers produktion. Material som annars går till spillo får ett nytt och längre liv.

Icebug
🧪 ALGER

Mellansulan är gjord med Bloom Foam, ett slags skum som görs av alger som skördas från övergödda sjöar.

Icebug
🕸 SPÖKNÄT

Häl- och tåkappan är gjord med återvunna fisknät som på det sättet blir något användbart istället för att förstöra haven.

Icebug
👟 GUMMI

Yttersulan är Icebugs greppgummi Biosole™, här ersätter naturgummi syntetiskt gummi och minskar oljeberoendet.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se