Icebug
Eide Woolpower RB9X

Köp spill. Få en fantastisk sko.

Icebug leder vägen mot en mer hållbar skoindustri och är stämplade av FN som världens första klimatpositiva skoföretag. Med alger, fisknät, återvunna PET-flaskor och högt satta mål för minskade av CO2-utsläpp ligger vi långt före konkurrenterna. Men det räcker inte.

Eide RB9X sålde slut direkt när Icebug släppte den i begränsad upplaga (200 par) i höstas. Den succén bäddade för en fortsättning. Mer ullspill fanns – ytterligare en liten uppsättning kunde göras. Så här är den, den hållbara ullsneakern du kan promenera rakt in i våren med!

Superb komfort och grymt grepp.

Eide Woolpower RB9X har en mjuk och skön mellansula som tack vare BUGFORCE har energiåtergivande egenskaper. Sätt i foten och känslan av komfort är omedelbar. Gå ett par steg och du känner också greppet du får under sulan tack vare Icebugs greppgummi RB9X. Icebug är och förblir greppexpert – så även här.

Sneaker som skriker hållbarhet.

Med ullsneakern Eide på fötterna har du en sko som håller sig kall när det är varmt – och varm när det är kallt. Det är det fina med ull! Eide är go och mjuk och är perfekt att mysa omkring under vår, sommar och höst. Toppa den här häftiga sneakern med det här hållbarhetsarbetet – och vi har en säker vinnare i vår.

Icebug
🐑 ULL

Ullöverdelen är gjord med spillmaterial som kommer från svenska Woolpowers produktion. Material som annars går till spillo får ett nytt och längre liv.

Icebug
🧪 ALGER

Mellansulan är gjord med Bloom Foam, ett slags skum som görs av alger som skördas från övergödda sjöar.

Icebug
🕸 SPÖKNÄT

Häl- och tåkappan är gjord med återvunna fisknät som på det sättet blir något användbart istället för att förstöra haven.

Icebug
👟 GUMMI

Yttersulan är Icebugs greppgummi RB9X, med högsta möjliga andel återvunnet gummi.

Alltid klimatpositivt.

Utöver att minimera vår negativa påverkan överkompenserar vi också för våra koldioxidutsläpp. Våren 2019 blev vi världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor, och vi har tagit på oss ledartröjan för att resten av branschen ska följa efter. De utsläpp som Icebug står för och inte kan tas bort, kompenserar vi för med 200 procent, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Icebug
Eide Woolpower RB9X

I begränsad upplaga på icebug.se

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se