Icebug
Eli RB9X

Sköna sneakers i återvunna material

Eli RB9X är Icebugs mest populära sneaker, gjord för aktiva vår- och sommardagar och älskad för sin luftiga ovandel och maxade komfort.

Många beskriver Eli som den skönaste skon de haft, och den kompromissar heller inte med hållbarhet. Eli har en överdel i 100% återvunnen polyester, den har alger i mellansulan och yttersulan är gjord i samma gummi som våra löparskor, vilket garanterar bra grepp på klippor, båtar och bryggor.

Eli går att köra i tvättmaskin och finns i år i hela åtta olika färger. Vilken väljer du? 🌈

Icebug

SteelBlue

Icebug

Olive

Icebug

PearlWhite

Icebug

Mustard

TUSENTALS RECENSIONER GER 👍

Kika in bland recensionerna av Eli och du kommer snabbt upptäcka att det här är något alldeles extra. ''Supersköna'', ''Bästa skorna jag haft'' och ''otroligt lätta'' är några av de omdömen som återkommer. 4.7 av 5 ⭐️ från över 1500 användare!

Icebug

Turquoise

Icebug

Pink Lemonade

Icebug

Crimson

Icebug

Black

GJORD AV ÅTERVUNNA MATERIAL

Vi på Icebug gör skor med minsta möjliga klimatpåverkan och med Eli har vi tagit vårt arbete till en ny nivå. Ovandelen i mesh är gjord av 100% återvunna PET-flaskor och i yttersulan har vi blandat i 15% återvunnet gummi. I mellansulan hittar du BLOOM® foam, som är ett material gjort av alger från övergödda sjöar. Genom att använda alger i stället för olja minskar vi vårt klimatavtryck, samtidigt som vi renar vatten. Win-win!

SLÄNG DEM – I TVÄTTMASKINEN!

Icebug gör skor som ska användas, mycket och länge. Eli kan du utan problem köra i tvättmaskinen och på så sätt hålla dem fina längre!

Så här gör du:

✓ Lägg in skorna tillsammans med några handdukar som skyddar maskinens trumma.
✓ Kör på 30 grader med ditt vanliga tvättmedel.
✓ Ta ur innersulan och låt torka. Undvik direkt solljus och höga temperaturer.
✓ Klart!

SKOR SKA INTE FLYGA ⛴

Icebug har inte flugit hem ett enda par skor från fabrik den här våren, heller. Faktiskt har vi inte gjort det på fem år – och tänker inte göra det framöver. Skulle vi välja flygtransport dubblar vi nämligen varje pars CO2-utsläpp.

OSLAGBAR KOMFORT?

Mellansulan i BUGforce ger dig all dämpning du kan önska dig. Dessutom har Eli en innersula med Ortholite Hybrid® som formar sig efter dina fötter. Med komfort som förnamn är Eli RB9X ett perfekt val av sko för dig som bara älskar sköna sommarskor eller som har problem med fötterna.

LUFTIG OVANDEL

Ovandelen på Eli är gjord i luftig mesh, som ser till att dina fötter andas, oavsett hur varmt det är ute. Fotsvett är ett minne blott!

SMIDIG SNÖRNING

Även om Eli är vår skönaste sko ska den vara lätt att ta av. Det fixar det elastiska snörsystemet.

GRYMT GREPP – SKEPP OHOJ

Eli är en perfekt sko för båtlivet. Sulan greppar på hala klippor, bryggor och båtdäck. Tack vare den luftiga ovandelen håller sig fötterna svala även ner temperaturen stiger, samtidigt som skorna torkar snabbt om de blir blöta.

Icebug har gjort skor med grepp i världsklass sedan 2001, och vi har gjort det till ett signum att man inte halkar med Icebugs på fötterna. Eli RB9X är inget undantag. RB9X är nämligen den gummiblandning som vi använder i löparskor för att ge bästa tänkbara grepp även på de mest luriga underlagen, som våta stenar och klippor. Upp till 40% procent bättre grepp än andra skor!

LÅGT KLIMATAVTRYCK

Tack vare ett gediget hållbarhetsarbete står ett par Eli RB9X för ett klimatavtryck på 8,2kg CO2-ekvivalenter, vilket är ett av skobranschens absolut lägsta värden. Det motsvarar cirka 250 gram nötkött eller en tiondels smartphone – och är lägre än avtrycket från en konventionellt tillverkad T-shirt i bomull. Vi på Icebug klimatkompenserar alla våra utsläpp med 200%, vilket innebär att vi för ett par Eli RB9X kompenserar för 16,4 kg CO2 genom att investera i utsläppsreducerande projekt som certifierats av FN. Kom dock ihåg, all produktion tär på planeten så köp bara nytt om du verkligen behöver. Läs gärna mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se