Icebug
Eli RB9X

Sköna sneakers i återvunna material

Eli RB9X är Icebugs mest populära sneaker, gjord för aktiva sommardagar och älskad för sin luftiga ovandel och maxade komfort.

Många beskriver Eli som den skönaste skon de haft, och den kompromissar heller inte med hållbarhet. Eli har en överdel i 100% återvunnen polyester, den har alger i mellansulan och yttersulan är gjord i samma gummi som våra löparskor, vilket garanterar bra grepp på klippor, båtar och bryggor.

ELI RB9X

Hållbara materialval:

Icebug

PET-flaskor

Skons ovandel är gjord av 100% återvunna PET-flaskor.

Återvunnet Gummi

Yttersulan består av 15% återvunnet gummi.

Alger

I mellansulan hittar du BLOOM® foam, som är ett material gjort av alger från övergödda sjöar. Genom att använda alger i stället för olja minskar vi vårt klimatavtryck, samtidigt som vi renar vatten.

Klicka eller tryck på den del du vill veta mer om.

8,2 kg CO2 eqv. per par
33% återvunnet material
13% biobaserat material

Eli är en perfekt sko för båtlivet. Sulan greppar på hala klippor, bryggor och båtdäck. Tack vare den luftiga ovandelen håller sig fötterna svala även ner temperaturen stiger, samtidigt som skorna torkar snabbt om de blir blöta.

GJORD AV ÅTERVUNNA MATERIAL

Vi på Icebug brinner för att göra skor med minimal klimatpåverkan. 2019 blev vi världens första klimatpositiva skotillverkare, och med Eli har vi tagit vårt klimatarbete till en ny nivå. Ovandelen i mesh är gjord av 100% återvunna PET-flaskor och i yttersulan har vi blandat i 15% återvunnit gummi. I mellansulan hittar du BLOOM® foam, som är ett material gjort av alger från övergödda sjöar. Genom att använda alger i stället för olja minskar vi vårt klimatavtryck, samtidigt som vi renar vatten. Win-win!

GREPP DU KAN LITA PÅ

Icebug har gjort skor med världens bästa grepp sedan 2001, och vi har gjort det till ett signum att man inte halkar med Icebugs på fötterna. Eli RB9X är inget undantag. RB9X är nämligen den gummiblandning som vi använder i löparskor för att ge bästa tänkbara grepp även på de mest luriga underlagen, som våta stenar och klippor. Upp till 40% procent bättre grepp än andra skor!

OSLAGBAR KOMFORT?

Mellansulan i BUGforce ger dig all dämpning du kan önska dig. Dessutom har Eli en innersula med Ortholite Hybrid® som formar sig efter dina fötter. Med komfort som förnamn är Eli RB9X ett perfekt val av sko för dig som bara älskar sköna sommarskor eller som har problem med fötterna.

LUFTIG OVANDEL

Ovandelen på Eli är gjord i luftig mesh, som ser till att dina fötter andas, oavsett hur varmt det är ute. Fotsvett är ett minne blott!

Icebug

SMIDIG SNÖRNING

Även om Eli är vår skönaste sko kommer du säkert ta av den många gånger. Därför har vi försett skon med ett eleastiskt snörsystem som gör att du i ett drag enkelt tar på eller av skon.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se