Icebug

EM-fest hos Icebug – Icetube på köpet!

Icebug är stolta sponsorer av Svenska Orienteringsförbundet, och hoppas på många blågula framgångar vid EM i Schweiz. Vi på Icebug firar EM-veckan med att bjuda på en valfri Icetube till alla som beställer att par skor i Icebugs webshop.

Använd koden HEJASVERIGE i kassan för att aktivera erbjudandet.

Icebug

Icebug

Hållbara skor av återvunna material

Vi på Icebug är inte bara experter på skor som funkar i skogen – vi är också experter på att göra skor med minimal miljöpåverkan. Alla våra skor för löpning och orientering är tillverkade i 100% återvunnen PET, och i mellansulorna använder vi ett material som är gjort av alger från övergödda vattendrag.

Minimalt klimatavtryck

Genom att vi hela tiden försöker hitta bästa tänkbara material och processer ur ett miljöperspektiv, har vi kunnat få ner klimatavtrycken från Icebugs skor rejält. Vi redoviserar avtrycken för samtliga skor, och till exempel står orienteringsfavoriten Spirit 8 OLX för ett avtryck på 8,9kg CO2 – mindre än ett halvt kilo nötkött! Vi klimatkompenserar också med 200% för de utsläpp vi ännu inte lyckats reducera bort genom smarta materialval och processer.

Alltid klimatpositivt.

Utöver att minimera vår negativa påverkan överkompenserar vi också för våra koldioxidutsläpp. Våren 2019 blev vi världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor, och vi har tagit på oss ledartröjan för att resten av branschen ska följa efter. De utsläpp som Icebug står för och inte kan tas bort, kompenserar vi för med 200 procent, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se