Icebug
Roligare tillsammans

Så tog Forest Femmes över skogen

Vill du springa trail? Gör det tillsammans med Forest Femmes.

Forest Femmes började som en idé hos Icebug i Göteborg. Skulle fler tjejer börja springa i skogen om det görs tillsammans med andra? Utan tidskrav och med fokus på att lära. Svaret var ja och Forest Femmes är en succé. Numera springer flera hundra tjejer trail ihop varje vecka.


Alltihopa startade en kväll i Botaniska trädgården i Göteborg hösten 2016. Forest Femmes – Icebug trail sisters, en trailgrupp för tjejer, skulle träffas för första gången. Icebug hoppades på att i alla fall 15-20 tjejer skulle dyka upp. 120 kom.

Michaela Lindgren, Icebug:

''Vi har tagit bort prestationskraven. Många som springer med oss vet inte ens vad de springer milen på''

Växer snabbt och brett

Sedan dess har Forest Femmes vuxit sig allt större. I dag finns gruppen på två olika i ställen i Göteborg, i Lerum, Kullavik, Växjö, Stockholm. Vi finns även i Minneapolis i USA och Oslo i Norge. Att Forest Femmes skulle bli så pass stort och så spritt var svårt att ens föreställa sig. Och vill vill väldigt gärna fortsätta sprida glädjen på fler ställen.

– Jag trodde nog att det skulle kunna bli så stort i Göteborg, till slut. Men inte att vi skulle få så många intresserade från andra städer. Vi har till och med fått hejda några så att vi hinner med att göra det ordentligt och bra, säger Michaela Lindgren, anställd hos Icebug och initiativtagare till gruppen.

100-tals tjejer kommer varje vecka och springer tillsammans. Skogen är gratis – och det är också passen. Ingen ålder är för ung eller gammal och ingen nivå är för låg eller hög. Under passen delas deltagarna upp i passande grupper och fokus ligger på att ha roligt och att lära sig – inte på prestation och tid. Om du är en rejäl nybörjare som inte ens vet om du klarar springa hela vägen är det alltså inget problem. Det finns fler! Det roliga är också att ni tillsammans kommer att bli bättre.

Inga krav på tid

Att Forest Femmes är en framgångssaga råder ingen tvekan om. Frågan är egentligen varför det tagits emot så väl? Beror det på att det fler har fått upp ögonen för trail? Att det känns tryggt att springa ihop med andra i skogen?

– Vi har tagit bort prestationskraven och det gör att de som aldrig sprungit trail också vågar testa. I nästan alla andra löpargrupper står det något om minimumkrav, att du måste springa milen på det och det. Många som springer med oss vet inte ens vad de springer milen på! Sedan är det också gemenskapen. Du får en massa nya vänner längs vägen och du behöver inte fundera på om du verkligen törs springa på just den där stigen, säger Lindgren.

Vill du vara med?

Icebug
Kom och spring!

Här är platserna Forest Femmes finns!

Forest Femmes är ett initiativ för att få fler tjejer att springa trail. Tillsammans gör vi skogen till vår plats. Den plats där vi både får träning, frisk luft, upplevelser och nya vänner

Icebug
Kontakta oss

Om du vill starta Forest Femmes i din stad

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se