Grepp

Icebug har fem olika greppteknologier: BUGrip®, BUGweb®, OLX, RB9X® och Michelin Winter Compound.

Gör vi en sko som ska ha bra grepp – då är det bra grepp. Tack vare en rad finurliga patent vi lanserat längs vägen. Icebug är greppexperten. Vi har utvecklat skor med bästa tänkbara grepp sedan starten av företaget 2001 då den första BUGrip®-modellen MR Dry BUGrip® visades upp på ISPO i München. När det gäller dubbat grepp är vi marknadsledande. Med 19 år av erfarenhet i ryggen har Icebug ett stort kunnande och ett stort försprång när det gäller att göra dubbade skor som klarar av ren is likaväl som asfalt och som dessutom är bekväma att gå och springa i.

BUGrip®-teknologin är fortfarande vårt adelsmärke, men mycket håller på att hända. Vi har tagit grepp till sommaren – och lagt ribban på en ny nivå med hjälp av vårt gummi – Rubber 9 Extreme (RB9X®). Så när vi nu för tiden pratar om riktigt bra grepp, pratar vi både om sommar och vinter. För alla tillfällen och alla behov.

RB9X®

Icebug är marknadsledande på dubbat grepp. Vi har gjort det möjligt att springa på is. Med vårt nya greppgummi RB9X® tar vi oss upp i toppen vad det gäller odubbat också! Oberoende testresultat visar att RB9X® ligger på en helt egen nivå vad det gäller grepp på både blött och torrt underlag. De egenskaper RB9X® har är perfekta när du går eller springer på till exempel våta klippor. Söker du något som kan hålla dig på fötterna under en swimrun-tävling till exempel, på väg upp och ner ur vattnet, är det RB9X® du söker. Det här greppgummit kompromissar heller inte med hållbarheten, utan matchar den rekommenderade standarden för asfaltskor!

– RB9X® är definitivt en fördel för människor som ställer höga krav på skornas greppförmåga i olika sorters terräng. Det finns inget liknande på marknaden, säger Erik Öhlund, Produktutvecklare på Icebug och elitorienterare.

BUGrip®

BUGrip® är namnet på Icebugs greppteknologi för de mest hala förhållandena. En BUGrip®-sula är gjord av en speciell gummiblandning med 15 till 19 integrerade karbidståldubbar. Designen på dubbarna tillsammans med gummits egenskaper ger de här dubbarna en dynamisk funktion. Dubbarna jobbar individuellt och är inte helt fixerade. När kroppsvikt adderas i steget trycks dubbarna in mot sulans yta. Hur långt de trycks in beror på hur kraftigt foten sätts i och vilket underlag det gäller. Denna dynamiska funktion tillåter dubbarna att anpassa sig till vilket underlag som helst och ger bästa möjliga grepp på allt från torr asfalt, till blött trä och ren is.

Alla vår vinterskor med BUGrip® i modellnamnet är dubbade.

Prestandainformation BUGrip®

Syftet med BUGrip® är att ge grepp på hala underlag. Att tillverka sulor med denna teknologi är en komplex process där den viktigaste komponenten är gummi. Eftersom gummi är ett naturmaterial så är det inte möjligt att kontrollera tillverkningsprocessen fullt ut och sulan kan tappa vissa dubbar i förtid. Därför är sulor med BUGrip® designade så att de har ett överskott av dubbar. Sulteknologins funktion bibehålles även om 3-4 dubbar försvinner från en sula. Efter användning under våta förhållanden kan dubbarnas huvud och sidor beläggas med ett lager av ytrost. Den del av dubben som är relevant för funktionen att ge grepp är dock spetsen i karbidstål och den påverkas inte av ytrost.

Varning: Vi kan ej garantera att man aldrig halkar. Produkter med BUGrip® rekommenderas inte för användning inomhus.

OLX

Dubbarna som Icebug har tagit fram och använder har toppar av karbidstål, vilket innebär att de är 4-5 gånger hårdare än normalt stål. Detta gör dem i princip omöjliga att slita ut. Precis som våra övriga greppteknologier har vi även olika varianter av dubbsystem. De fixerade dubbarna, alltså OLX, anpassar sig inte efter underlaget på samma sätt som de dynamiska dubbarna i vår BUGrip-teknologi. Istället är de alltid ute och redo att greppa vilket underlag som helst som kommer i dess väg. Med fixerade dubbar är det möjligt att göra sulan relativt tunn, vilket sparar vikt och förbättrar markkontrollen. Icebugs fixerade dubbar är endast använda i vår Off trail-kategori och då med OLX adderat till modellnamnet.

Michelin Winter Compound

Odubbat vintergrepp Underlaget kan variera kraftigt på höst och vinter, från regnvåta trottoarer till snötäckta vägar. Att erbjuda tillförlitligt grepp, även utan ståldubbar, under sådana förhållanden är en sann utmaning. Särskilt eftersom de flesta gummiblandningar hårdnar och stelnar till vid låga temperaturer. I ett samarbete med MICHELIN Technical Soles har Icebug tagit fram en vinteranpassad yttersula, där just grepp på snö och is möjliggörs tack vare MICHELIN Ice Control Technology.

Sulmönstret är baserat på det legendariska vinterdäcket MICHELIN X-Ice Xi3, med Cross Z Sipe-struktur som skapar friktion mot underlaget. MICHELIN Winter Compound (Wic) är en gummiblandning med optimala antihalkegenskaper och bibehållet grepp, slitstyrka och flexibilitet vid så låga temperturer som -30°C. Det finns inte bättre odubbat vintergrepp!

BUGweb®

När det blir isigt och halt ute räcker det inte att förlita sig på att enbart en gummisula ska hålla dig på benen. För att själv kunna välja när extra grepp behövs har Icebug utvecklat ett greppsystem som heter BUGweb®. Det är en greppteknologi som består av en greppenhet som lätt placeras i det anpassade sulmönstret. BUGweb har sex karbidståldubbar och i jämförelse med andra lösa broddar blir BUGweb en integrerad del av sulan. Både snyggare och säkrare!

ProdukterSpring med bra grepp i sommarVisa alla
Fri frakt vid köp över 1 000 kr
Du får alltid fri frakt hos oss när du handlar för minst 1 000 kr
Snabba leveranser
Hos oss kan du handla tryggt och snabbt få dina varor
Störst utbud av Icebugskor
Hos oss hittar du alltid det senaste från Icebug

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.