Icebug
Grove Wool

När design och bra material möts.

Grove Wool är storsäljaren som prisats av skobranschen och är bland det absolut mest hållbara du kan hitta. Utseendet, världens bästa grepp under sulan och den låga vikten får du på köpet.

Dubbat eller inte? Vattentätt? Du väljer!

Återvunnet material och världens bästa grepp.

Vill du ha en snygg sko med världens bästa grepp? Kika då på BUGrip-versionen av Grove. Icebugs skor är gjorda för att användas, mycket. Våra BUGrip-dubbar med toppar av karbidstål är nästintill omöjliga att slita ut.

Icebug

Dubbad & Vattentät

Icebug

Dubbad & Vattenavvisande

Samarbete mellan två svenska företag.

Icebug kan med hjälp av Östersundsföretaget Woolpowers spillmaterial tillverka mer hållbara skor. Grove är ett lysande exempel på detta. Om du dessutom adderar nedanstående, vet du att Icebugs hållbarhetsarbete inte bara är för syns skull...

Icebug
LÄDER

Allt läder som används i Grove är certifierat av Leather Working Group som garanterar att det producerats så hållbart som möjligt.

Icebug
ALGER

Mellansula och innersula är gjord med Bloom Foam, ett slags skum som görs av alger som skördas från övergödda sjöar.

Icebug
SPÖKNÄT

Häl- och tåkappan är gjorda med återvunna fisknät som på det sättet blir något användbart istället för att förstöra haven.

Icebug
ULLSPILL

Spillrester från Woolpowers produktion skapar överdelen på Grove och ser till att du håller dig varm hela vintern.

Mariell Bjuhr, designer på Icebug:

Grove är ett lyckat exempel på samarbete mellan sko- och klädindustri. Woolpowers spill får nytt liv i Icebugs skor

Icebug

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se