Grove W WoolpowerVår mest hållbara sko hittills

Grove W Woolpower - framtiden är här

Grove W Woolpower är kronjuvelen i Icebugs walking-kollektion vintern 2019. Modellen kammade hem ISPO awards i kategorin Urban – Street & Lifestyle och den är dessutom den mest hållbara sko Icebug någonsin gjort. Utseendet, världens bästa grepp under sulan och den låga vikten får du på köpet.

DUBBATGrove W Woolpower BUGripKÖP NU
ODUBBATGrove W Woolpower MichelinKÖP NU

Många bra saker redan, eller hur? Det finns mer…

Början på en vacker vänskap.

Två företag, ett uppdrag. Både Icebug och Woolpower gör produkter som underlättar för dig att vara utomhus under vintern. Grove Woolpower är det första samarbetet mellan dessa två svenska företag – men det är inte det sista.

Spill från Woolpower i överdelen.

Spillrester från Woolpowers produktion av baslager skapar överdelen på Grove och ser till att du håller dig varm hela vintern.

Läder av guldstandard.

Allt läder som används i Grove är guldrankat av Leather Working Group som garanterar att det är producerats så hållbart som möjligt.

Innersula från Woolpower.

En varm ullinnersula producerad av spillmaterial från Woolpower ger dig dina fötter värme och komfort.

Bloom foam + Woolpower innersula

Innersulan i Grove är gjord med återvunnet ull från Woolpower och med 20% Bloomfoam för att ge extra komfort. Bloomfoam är skadliga alger som skördas för att bli användbara skumprodukter istället. Det ger liknande egenskaper som EVA som är det vanligaste materialet man använder i mellansulor och innersulor. Genom att använda Bloomfoam hjälper det inte enbart till att rena vattnet utan det ger även lägre koldioxidutsläpp och minskar vår användning av icke förnybara resurser.

Mariell Bjuhr, designer på Icebug, om samarbetet:

''Grove är ett lyckat exempel på ett samarbete mellan sko- och klädindustrin. Vi använder spillmaterial från svenska Woolpowers klädproduktion för att förbättra funktionen och hållbarheten I våra skor. Genom att använda deras spill får materialet ett nytt liv''

Återvunnet material och världens bästa grepp.

Grepp som inte slits ut. Icebug skor är gjorda för att användas, mycket. Våra BUGrip-dubbar med toppar av karbidstål är nästintill omöjliga att slita ut. Och även om du skulle råka tappa en dubb eller två är det inget problem.
20% återvunnet gummi i yttersulan. Vi använder återvunnet material så ofta det är möjligt och utan att det påverkar slitstyrkan. Just nu ligger gränsen för vad som kan vara återvunnet vid just 20% - för att inte skon ska slitas för fort och därmed inte bli ett långvarigt och hållbart val.
Grove W Woolpower finns i två versioner. En med BUGrip®-dubbar och en med Michelinsula. Båda är vattenavvisande och har en lång dragkedjan på insidan av skaftet.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.