Grove Woolpower

När design och hållbarhet möts.

Grove Woolpower är en av nyheterna bland Icebugs vinterskor. En känga som prisats av skobranschen, som snabbt blivit populär och som dessutom är bland det absolut mest hållbara du kan hitta. Utseendet, världens bästa grepp under sulan och den låga vikten får du på köpet.

Dubbat eller inte – du väljer!

Samarbete mellan två svenska outdoorföretag – för en mer hållbar framtid.

Icebug, med bas i Jonsered, och Woolpower från Östersund, har tagit ett ytterligare kliv framåt tillsammans. Fler Icebug-modeller än någonsin är tillverkade med spillmaterial från Woolpower och Grove är ett lysande exempel på detta. Om du dessutom adderar nedanstående, vet du att Icebugs hållbarhetsarbete inte bara är för syns skull...

LÄDER

Allt läder som används i Grove är guldrankat av Leather Working Group som garanterar att det producerats så hållbart som möjligt.

ALGER

Mellansula och innersula är gjord med Bloom Foam, ett slags skum som görs av alger som skördas från övergödda sjöar.

SPÖKNÄT

Häl- och tåkappan är gjord med återvunna fisknät som på det sättet blir något användbart istället för att förstöra haven.

ULLSPILL

Spillrester från Woolpowers produktion skapar överdelen på Grove och ser till att du håller dig varm hela vintern.

ALLTID KLIMATPOSITIVT

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Mariell Bjuhr, designer på Icebug:

''Grove är ett lyckat exempel på samarbete mellan sko- och klädindustrin. Woolpowers spill får nytt liv i Icebugs skor''

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.