Halkolyckorna ett stort problem – så kan Icebugs dubbskor hjälpa dig slippa

6 av 10 svenskar rör sig mindre utomhus under vintern och var fjärde svensk kvinna över 55 har någon gång skadat sig allvarligt efter att ha halkat. Trots detta använder de flesta svenskarna helt vanliga skor även när det är ishalka. Det, och mycket mer, presenteras i Halkrapporten 2022 som släpps i dag. Rapporten är baserad på en ny SIFO-undersökning som gjorts på över 3 000 personer.

Halkrapporten 2022 kartlägger svenskarnas upplevelser av halka, och resultatet är tydligt: Halkan gör oss stillasittande – och många har någon gång skadat sig illa efter att ha halkat.

Viktiga slutsatser från rapporten:
• 6 av 10 svenskar rör sig mindre utomhus under vintern.
• 25% av svenskarna uppger att halkan är ett hinder för dem.
• Svenskarna drabbas i snitt av 374 frakturer om dagen – men siffran är betydligt högre under hala vinterdagar.
• Äldre och kvinnor drabbas värst av halkan.
• 3 000 kvinnor drabbas varje år av en fraktur efter att ha halkat.
• Var fjärde kvinna 55+ år har tvingats söka vård eller fått långvariga besvär efter att ha halkat.
• Kvinnor 65+ står för var tredje halkrelaterad fraktur i Sverige.
• Trots halkan använder 63% av svenskarna helt vanliga skor när det är halt ute.

Halkrapporten 2022 bygger data från Svenska Frakturregistret, samt på en undersökning på över 3 000 personer som Kantar-Sifo gjort på uppdrag av det svenska skoföretaget Icebug.
– Visst är det tråkigt att se att halkan besvärar så många, särskilt när det faktiskt finns lösningar på problemet. Väldigt få svenskar vet i dag att världens mest sålda dubbsko kommer från Sverige och att de garanterat håller en på benen när det är halt. Samtidigt tror och hoppas jag att användandet av dubbskor vid halka framöver kommer vara lika självklart som att använda dubbdäck på vintern, säger Marie Thomasson, kommunikationsansvarig på Icebug.

OM UNDERSÖKNINGEN:
Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget SIFO. Under oktober 20022 har över 3000 män och kvinnor 18+ år i Sverige intervjuats kring problemen med halka.

Ortopeden om kaoset när halkan kommer

''Tänk om folk kunde lära sig att det är halt''

Icebug BUGrip – världens bästa grepp!

Världens bästa grepp kommer från Göteborg. Med Icebugs produkter håller du dig på benen, även om det är glashalt ute. Hemligheten är den dubbade teknologin BUGrip. 12 till 19 dubbar med toppar av karbidstål gör att du utan problem kan gå eller springa över vilka isfläckar som helst. Här får du kika in i vårt hemliga testlab i skogen utanför Jonsered...

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se