Icebug

Hållbarhet

Om vi inte väljer att blunda extremt hårt vet vi att vi behöver göra något omedelbart för att inte vi själva, mänskligheten och resten av planeten ska utsättas för extrem fara

Utgångspunkten är väldigt enkel: Du kan inte rädda planeten genom att köpa skor från Icebug, eller genom att köpa någon annan produkt överhuvudtaget eftersom all konsumtion förbrukar resurser. Men om du verkligen behöver ett par skor så gör vi vad vi kan för att begränsa de skador som uppstår på miljön. (Det finns inga riktigt miljövänliga konsumtionsvaror – därför borde vi inte använda det ordet.)

Icebug

2019: Icebug är klimatpositivt

Läs mer

Vårt uppdrag

Icebugs mission är att ta en ledande roll i en omställning där både branschen och de affärer vi gör blir helt hållbara. Det är en tuff uppgift för ett litet, oberoende svenskt företag i en bransch med mycket utsläpp. Vi kommer att behöva städa ordentligt framför egen dörr, dela med oss och samarbeta kring hur arbetet kan genomföras samtidigt som vi gör det enklare och roligare att göra bättre val.

Icebug är klimatpositivt sedan februari 2019

För att få maximal effekt fokuserar vi på att minimera den negativa klimatpåverkan från produkttillverkningen, samtidigt som vi ser till att producera saker som människor verkligen behöver och som håller länge. Det som sedan finns kvar av vårt koldioxidavtryck klimatkompenserar vi med extra marginal. Sedan februari 2019 är vi ett klimatpositivt företag.

Vi är inte perfekta, men kan inte vänta med att berätta vad vi tänker göra tills vi är det

Vi vill veta vad du tycker

Vi är inte perfekta, men kan inte vänta med att berätta vad vi tänker göra tills vi är det. Vi kommer att vara öppna med både framgångar och motgångar – det är bara att fråga. Det är dags att både vi och andra hålls ansvariga, och därför är det meningen att den här delen av webbplatsen ska utvecklas efter hand. Dina tankar om vad du vill att vi ska berätta mer om eller gå in mer i detalj på hjälper oss att göra den till ett användbart verktyg.

Om vi kan visa branschjättarna att det här faktiskt är bra för affärerna, då har vi verkligen lyckats påverka

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se