Icebug
Höstlöpning

Bästa löpartiden är nu

Hösten är här och årets bästa löpning med den. Lägre temperaturer och friskare luft är bara två anledningar att älska höstlöpning. Så om du sprungit flitigt i sommar – nu är det dags att lägga i nästa växel och bli året-runt-löpare.

Som du snart kommer märka är det lättare att springa när det inte är 30 grader varmt så bli inte förvånad om du orkar springa ett par extra kilometer eller bara tycker att löprundan är bra mycket härligare än tidigare.

Att komma igång

Alla som någon gång köpt ett gymkort vet att det är lätt att sätta mål – och sedan misslyckas med dem. Ett tips är att leta upp en löparkompis. Är man flera blir löpningen lättare och det blir svårare att strunta i löpningen om man har en tid att passa.

Är du tjej vill vi tipsa lite extra om att kolla in Forest Femmes, ett initiativ från Icebug som numera finns i många svenska städer och utomlands. Varje vecka ses hundratals tjejer och springer trail tillsammans – utan några krav på tid och prestation.

Läs mer om Forest Femmes här.

Vilken utrustning behövs?

Det finns såklart massor av prylar att köpa för den som vill göra av med pengar men det viktigaste att tänka på är att köra lager-på-lager och kläder som håller dig lagom varm/sval och torr. Satsa gärna på ett första lager i merinoull (kolla gärna in våra löpartröjor här ovan).

Många som springer i skogen gillar också att använda löpartajts som skyddar mot grenar och sly. När det blir kallare kan den som vill komplettera med mössa, vantar och halsvärmare (se Icetube ovan). När det är riktigt mycket snö ute är det också bra med en damask (Pocket gaiter) för att hålla hälsenan varm och snön ute.

Dubbat eller odubbat?

Icebug gör skor med grepp – och grepp behövs oavsett det är barmark eller ren is på spåret. Springer du trail i september är det sällan nödvändigt med dubbar – även om många gillar det. Rötter och stenhällar kan vara nog så hala. Springer du på vintern rekommenderar vi definitivt dubbat. Läs mer om våra olika greppteknologier: här.

GORE-TEX eller ej?

En smaksak. Vill du ha helt torra fötter väljer du en sko som exempelvis Arcus GTX. Men även skor som Sisu och Acceleritas absorberar minimalt med vatten även om de saknar Gore-Tex. På varje modell anger vi vilken sorts vattenskydd som används.

Snörning eller BOA?

Många av våra modeller har BOA Fit System istället för traditionell snörning. Med BOA slipper du oroa dig för lösa snören och du kan enkelt, och snabbt dra åt eller lossa skon under träning och tävling. Många uppskattar detta system – inte minst när fingrarna är kalla och det kan kännas jobbigt att trixa med blöta skosnören.

Icebug
Rover RB9X GTX

För hiking och löpning

Icebug
Haze RB9X GTX

Vattentäta äventyr

Övrigt att tänka på

Kanske funderar du på hur mycket drop du ska ha eller vilken dämpning du ska satsa på. Läs gärna hela vår skoguide för ännu mer vägledning till den perfekta skon för just dig.

Självklart är du också varmt välkommen att höra av dig till oss för tips och råd!

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se