STORYIcebug <3 Dogs

Gör som Hundstallet - välj Icebug för att klara halkan

Icebug gör skor med grepp för människor som har hund. Och det behövs. Halkan ställer till det för hundägare varje vinter. Fråga bara Hundstallet, som väljer Icebug för att klara promenaderna.

Människorna som tar hand om hundarna på Hundstallet går antagligen mer än några andra varje vinter. Då behövs bra skor med det bästa greppet - och det betyder Icebug. Denna vinter har Icebug återigen skickat skor till alla volontärer och all personal på Hundstallet i Stockholm. Hundarna måste ut – och personalen ska självklart kunna gå säkert. I år får personalen därför de två modellerna Pace2 BUGrip GTX och Walkabout BUgrip GTX. Båda vattentäta, dubbade och säkra under vinterpromenaderna.

Och det behövs verkligen. Enligt statistik från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (Msb) är en av de vanligaste orsakerna till fall under vintern just hundpromenad i kombination med snö och is.

– Vi hade inte överlevt vintrarna om vi inte haft Icebugs på fötterna. Det är verkligen en helt fantastisk hjälp när hundarna ska rastas, säger Karin på Hundstallet.

Få kan matcha antalet promenader Hundstallet tar

Hundstallet gör ett fantastiskt jobb med att ge hundar en andra chans till ett bra liv. De tar varje år hand om ett stort antal vovvar som behöver hitta nya familjer. I väntan på detta erbjuder Hundstallet ett hem, mat, gos, lek och motion.

– Folk har vurpat och glidit omkring här i åratal. Vi har testat alla sorters broddar och visst har det fungerat men de håller inte, de tappas bort och ramlar av hela tiden. Möjligheten att få använda Icebugs har helt klart avdramatiserat våra rundor med hundarna. Nu är det inga problem längre med att ta sig upp eller ned för branta glansisade backar och snorhala stigar, säger Fredrik som är en av volontärerna på Hundstallet.

Hundstallets och Icebugs samarbete

Hundstallet drivs av en ideell förening som heter Svenska Hundskyddsföreningen, grundad 1908. Under föreningens drygt 100 år har de tagit hand om tiotusentals hundar och hjälpt dem att hitta ”hem”. Sedan vintern 2012 har Icebug gett skor till de människor som jobbar på Hundstallet för att de på ett tryggt och roligt sätt ska kunna motionera hundarna utomhus året runt, utan att behöva oroa sig för att halka. I gengäld får Icebug feedback på skorna så att dessa kan göras ännu bättre för hundägare.

Hund och halka - en dålig kombination

Halka och hundägareSnö och is är den vanligaste orsaken till skador på vintern. Har du dessutom hund löper du ännu större risk att drabbas. Läs mer

Lek och lär med @Malamutepacklife

Härliga vinteraktiviteterInstagramdrottningen @Malamutepacklife delar med sig av sina 5 roligaste lekar för hunden under vintern!Läs mer
Snabba leveranser
Hos oss kan du handla tryggt och snabbt få dina varor.
Fri frakt vid köp över 1 000 kr
Du får alltid fri frakt hos oss när du handlar för minst 1000 kr.
Störst utbud av Icebugskor
Hos oss hittar du alltid det senaste från Icebug.

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.