Hur tänker olika skomärken om CO2-utsläpp?

Sanningen att säga tänker de flesta märken nog inte alls. Sedan finns det de som gör fantastiska enstaka modeller med extremt låga avtryck. Problemen med dessa är att de sällan är representativa för hur märket jobbar i stort och att det inte går att göra den ”hållbara modellen” i stora volymer. Samtidigt som man presenterar en påstått miljövänlig sneaker fortsätter man producera tusentals par storsäljande miljöbovar.

Spjutspetsmodeller är bra om de för utvecklingen framåt – men tyvärr handlar de här skorna alldeles för ofta mest om marknadsföring. Att påstå att det går att göra skor helt utan klimatavtryck är greenwashing. All produktion kommer med en kostnad och att påstå något annat är oärligt.

På Icebug har vi valt att inte satsa på enstaka ”gröna kollektioner”. Vi ser ett större värde i - att sänka våra utsläpp som helhet och få ALLA våra skor att prestera bättre snarare än att fronta modeller som bara görs i ett fåtal exemplar.

Vi leder inte ligan vad gäller världens lägsta CO2-avtryck kopplat till en enskild modell, men för vårt utbud i stort vågar vi säga att vi ligger bra till.

Att producera en Icebugsko medför, i genomsnitt, utsläpp av cirka 11 kg CO2e. Enligt den bästa tillgängliga studien, genomförd av Massachusetts Institute of Technology 2013, ligger snittet för en genomsnittlig sneaker på 14 kilo.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se