ICEBUGHur smutsiga är dina skor?

Skoindustrin står för lika mycket koldioxidutsläpp som flyget. Så kan det inte fortsätta.

Återvunnen plast

70% av alla våra löparskor har 100% återvunnen plast i överdelen.

Återvunnet gummi

Våra yttersulor är gjorda av 13% återvunnet gummi. Det är så långt vi i dagsläget kan komma utan att försämra slitstyrkan.

Alger

Skadliga alger skördas från övergödda vattendrag och blir istället den praktiska skumprodukten Bloom-foam som används i mellan- och innersulor. Smart på flera sätt!

Icebug sommar 2020 - världens mest hållbara skokollektion?

Skobranschen, en smutsig och dåligt granskad bransch, måste bli mer hållbar, och vi går gärna först i ledet för att visa hur den utvecklingen kan ske. Icebug testar och utvärderar alla material och komponenter i varje sko, för att se om de kan ersättas av något som – utan att äventyra funktionen – är bättre för miljön.

Outrun RB9X®

Vår mest bekväma trailsko! Med återvunnen polyester, alger i mellansulan och återvunnet gummi i yttersulan är det också en av de mest hållbara skorna på marknaden.

Loe RB9X®

En sneaker för dig med en aktiv livsstil. Vattenavvisande läder som formar sig efter foten och bara blir snyggare ju mer du använder det.

Capra RB9X®

Lätt men pålitlig trailsko som fungerar lika bra på tekniska stigar som på lättsprungna skogsvägar. Framtagen tillsammans med Jerringprisvinnaren Tove Alexandersson.

Alltid klimatpositivt!

Utöver att minimera vår negativa påverkan överkompenserar vi också för våra koldioxidutsläpp. Våren 2019 blev vi världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor, och vi har tagit på oss ledartröjan för att resten av branschen ska följa efter. De utsläpp som Icebug står för och inte kan tas bort, kompenserar vi för med 200 procent, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

1% for the planetSom första outdoorskoföretag har Icebug 2020 gått med i 1% for the planet. Det innebär att vi använder minst en procent av vår årliga försäljning till ideella miljöprojekt.
200% klimatkompensationIcebug har klimatkompenserat för alla utsläpp sedan 2001. Från och med nu kompenserar vi våra koldioxidutsläpp med 200%.

Upptäck hela vårt sortiment

ICEBUGS HÅLLBARHETSARBETEVarför sätta långsiktiga mål när vi kan agera nu...LÄS MER

Inspireras mer!
Följ vårt nyhetsbrev.

Icebug gör skor med världens bästa grepp, höjer ribban för hållbarhet i branschen och gör det enklare för alla att komma ut i naturen.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se

Denna webbplats använder cookies för att behandla dina personuppgifter och förbättra din upplevelse. Genom att klicka OK eller navigera denna webbplats godkänner du användandet av dessa cookies.