Icebug
Icebug

Resan framåt

''Ingen trodde på oss. De hade fel''

Icebug grundades av mor och son 2001, och är än i dag ett oberoende, privatägt företag.

När vi startade företaget var vår affärsidé att sälja välgreppande skor med dynamiska ståldubbar. Tanken med detta var att skorna, utöver att hålla fötterna vara varma och torra, skulle rädda människor från vinterns största problem – halkan.

Till en början trodde ingen på oss. Kollegor i branschen menade att vi inte hade en tillräckligt relevant produkt, och ingen trodde att vi skulle överleva i det långa loppet.

Vi räddades av wow-faktorn.

Än i dag är wow-faktorn vår största tillgång. Att ta på sig skor med någon av våra greppteknologier – de dynamiska ståldubbarna på is, RB9X-gummit på våta klippor eller traktormönstret i lera – och uppleva grepp där man förväntade sig att halka är helt enkelt något unikt.

Vår wow-faktor gör att våra kunder älskar Icebug, och de rekommenderar gärna våra produkter till sina vänner. Med det som fundament har vi därför, steg för steg, kunnat göra skor med grepp till en helt egen produktkategori.

Icebug gör skor som gör det enklare för människor att komma ut i naturen, och för att vi ska kunna fortsätta existera är vi därför direkt beroende av att världen runtomkring oss mår bra. Hos Icebug testas ständigt alla material och komponenter i varje sko, för att se om de kan ersättas av något som – utan att äventyra funktionen – är bättre för miljön.

Utöver att minimera vår negativa påverkan överkompenserar vi också för våra koldioxidutsläpp. Våren 2019 blev vi världens första ''klimatpositiva'' tillverkare av outdoor skor, och vi har tagit på oss ledartröjan för att resten av branschen ska följa efter.

En av Icebugs viktigaste uppgifter är också att få ut människor i naturen. Vi tillverkar produkter som gör det enklare att komma ut, men vi gör också regelbundet olika aktiviteter som faktiskt får det att hända. Vi kallar det Icebug Xperience, och det hela är egentligen mycket enkelt; vi gör saker vi tycker är roliga, bjuder in andra att delta – och vi gör det på en nivå där alla känner sig inkluderade och välkomna att delta.

I veckorna har vi till exempel öppna lunchlöpningar i skogen utanför vårt kontor i Jonsered och på tio orter (just nu – vi växer snabbt) arrangerar vi Forest Femmes, som samlar kvinnor som vill springa trail tillsammans. Icebug Xperience rymmer en rad mindre läger och aktiviteter – men vi har också två stora lopp som utmärker sig lite extra: Frozen Lake Marathon som är den ultimata vinterlöparupplevelsen och tredagarsloppet West Coast Trail, dit människor från hela världen kommer för att uppleva Bohusläns klippor under tre dagar till fots.

Icebug
ICEBUG XPERIENCE

Vill du följa med på någon av våra upplevelser?

Icebug
FÖRETAGET

Läs mer om att jobba på Icebug!

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se