Icebug
IVALO4 BUGRIP

Lätt och pålitlig storsäljare

Ivalo BUGrip är en älskad Icebug-klassiker som nu kommer i uppdaterad form!
Rymligare passform och ännu bekvämare, men fortfarande lika lätt på foten och med samma smidiga dragkedja framtill. Den vattenavvisande överdelen är lätt att hålla ren och de 16 dubbarna håller dig på fötterna över alla isfläckar. Dessutom kan du gå många, många mil på asfalt utan att oroa dig för att dubbarna slits ut.

Kan jag gå inomhus med dubbarna?

Du ska inte gå in på känsliga golv med dina dubbade Icebug. Parkettgolvet i ditt vardagsrum är ingen höjdare till exempel. Men på vanliga butiksgolv (ex mataffärer) går det fint, eftersom Icebugs dubbar flexar in lite i sulan när du går på exempelvis asfalt eller sten. Och du! Vi har också sulskyddet Overshoe. En smidig lösning om du behöver gå in någonstans och inte vill riskera något golv.

Hållbara val och material.

Svenska Icebug ligger i den absoluta framkanten av hållbarhetsarbete inom skobranschen och när du väljer ett par skor från oss kan du säkert veta att du valt ett skomärke som tar ansvar.

🚢 SKOR SKA INTE FLYGA.
Icebug har inte flugit hem ett enda par skor från fabrik den här våren. Faktiskt har vi inte gjort det på fem år – och tänker inte göra det framöver heller. Skulle vi välja flygtransport dubblar vi nämligen varje pars CO2-utsläpp.

💭 VI SKA HA HALVERAT VÅRT KLIMATAVTRYCK 2030.
Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Vi har kommit en bit på väg, längre än många andra, men har ändå mycket kvar. Det ska och måste gå.

👞 VI BYTER STÄNDIGT TILL BÄTTRE MATERIAL
Nya Ivalo4 BUgrip har ett lägre CO2-avtryck och större andel biobaserat material än sin föregångare. I mellansulan hittar du alger från övergödda sjöar och i häl- och tåförstärkningarna finns återvunna fisknät. Att byta till bättre material i alla våra modeller så fort det är möjligt är ett viktigt steg mot att nå våra mål.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se