VÅRNYHETER 2023

Ta en tjuvtitt på vår kommande kollektion redan nu!

Icebug | SS23

I vår nya kollektion lanseras en rad spännande förbättringar och nyheter. Vi har tittat på våra klassiker inom löpning, friluftsliv och livsstil och tagit det som redan fungerar ett steg längre. Allt för att du ska få skor med lågt klimatavtryck, som är sköna, funktionella, och håller länge.

Dessutom lanserar vi en helt ny mellansula - SuperC - som erbjuder en dämpning av ett slag vi aldrig tidigare kunnat erbjuda. Först ut med SuperC är Aura - en sko gjord för löpning på hårda underlag och ett liv till fots. Detta är helt klart vår mest dämpade sula hittills. Dessutom gör den tekniska sammansättningen den extremt tålig och hållbar.

Och som vanligt tar alla våra skor båten - aldrig flyget - från fabrik!

Icebug är en certifierad B Corp

Sedan oktober 2022 deltar Icebug i en global rörelse bestående av företag som efterlever höga krav inom social- och miljömässig hållbarhet. Bokstaven B i B Corps står för Benefit for all, och rörelsen vill förändra vårt ekonomiska system så att det gagnar hela samhället – och planeten. Den här tanken rimmar väldigt väl med vad vi på Icebug försöker göra.

Vi använder vårt företagande för att förbättra människors liv. Vi försöker förändra skoindustrin i hållbar riktning. Vi jobbar aktivt för att förbättra villkoren för arbetarna som tillverkar våra skor. Vi ska minska våra egna klimatutsläpp och samarbeta med andra för att skala upp våra insatser. Vi tar ställning mot miljöförstöring och skogsavverkning och skänker 1% av vår försäljning till projekt och organisationer som gör skillnad.

Icebug

Icebug är en certifierad B Corp

Follow the Footprints™ – se ditt avtryck

Icebugs dörrar till produktionen står sedan 2021 på vid gavel. Vi redovisar de viktigaste hållbarhetsindikatorerna, som mäter det som vi och andra skoföretag har som vår största miljöpåverkan: Koldioxidutsläpp och användningen av icke förnyelsebara källor - främst olja – till råmaterial. Vi gör det här för samtliga skomodeller och berättar också var våra skor och material har tillverkats. Så vitt vi vet, så gör det oss till det mest transparenta sportskoföretaget i världen. Genom Follow the Footprints gör vi det helt enkelt möjligt att enkelt följa och granska vårt fotavtryck.

Icebug
En ny era av radikal transparens inom skoindustrin.

Follow the Footprints™

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se