Icebug
Larvik Hemp Biosole

Hampa – naturens mirakelmedel

Vår resa med att byta till material med mindre klimatpåverkan fortsätter. Med Larvik på fötterna kliver du rakt in i våren med framtidens material på fötterna.

Bättre för miljön – och för fötterna

När vi utvecklade Larvik Hemp Biosole gjorde vi det av två anledningar. Vi ville göra en sko som på en och samma gång minskade vårt beroende av plast och skapade ett optimalt fotklimat. Lösningen blev att göra en sko som till stora delar är gjord av hampa.

Hampa – naturens mirakelmaterial

Hampa är på många vis ett fantastiskt material. Det är helt biobaserat och det binder CO2, det växer snabbt och kräver bara en tredjedel av den vattenmängd som krävs för att odla bomull. Dessutom andas det riktigt bra, har anti-bakteriella egenskaper och är extremt hållbart. Larvik är vår första sko i hampa – men långt ifrån den sista!

Larvik Hemp Biosole

Larvik riktar sig till människor med en aktiv, hållbar livsstil. Den har en skön komfort med en bred, luftig tåbox och är gjord för att klara långa promenader i så väl stadsmiljö som skog och fjäll. Kombinationen av hampa och nubuckläder är vattenavvisande och gör att Larvik har utmärkta termoreglerande egenskaper. Den kyler fötterna när det är varmt och värmer dig när det är kallt.

13,0 kg CO2 ekv. per par
22 % återvunnet material
37 % biobaserat material

Sula i naturgummi

Under sulan på Larvik sitter Icebugs nya gummisula Biosole som till största delen är gjord av biobaserat gummi, vilket leder till avsevärt minskad klimatpåverkan. Gummiblandningen är också mycket slitstark, men det som verkligen gör att Biosole sticker ut är att sulan håller sig mjuk även i låga temperaturer, vilket resulterar i bra grepp under hela året.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se