Icebug
Larvik Hemp Biosole

VÅRT NÄSTA STEG: HAMPA.

Vår resa med att byta till material med mindre klimatpåverkan fortsätter. Höstens stora nyhet från Icebug är Larvik – vår första sko gjord av hampa!

Bättre för miljön – och för fötterna

När vi utvecklade Larvik Hemp Biosole gjorde vi det av två anledningar. Vi ville göra en sko som på en och samma gång minskade vårt beroende av plast och skapade ett optimalt fotklimat. Lösningen blev att göra en sko som till stora delar är gjord av hampa.

Hampa – naturens mirakelmaterial

Hampa är på många vis ett fantastiskt material. Det är helt biobaserat och det binder CO2, det växer snabbt och kräver bara en tredjedel av den vattenmängd som krävs för att odla bomull. Dessutom andas det riktigt bra, har anti-bakteriella egenskaper och är extremt hållbart. Larvik är vår första sko i hampa – men långt ifrån den sista!

Larvik Hemp Biosole

Larvik riktar sig till människor med en aktiv, hållbar livsstil. Den har en skön komfort med en bred, luftig tåbox och är gjord för att klara långa promenader i så väl stadsmiljö som skog och fjäll. Kombinationen av hampa och nubuckläder är vattenavvisande och gör att Larvik har utmärkta termoreglerande egenskaper. Den kyler fötterna när det är varmt och värmer dig när det är kallt.

Icebug
Larvik Hemp Biosole

Coffee / Black

Icebug
Larvik Hemp Biosole

TrueBlack

13,0 kg CO2 ekv. per par
22 % återvunnet material
37 % biobaserat material

Sula i naturgummi

Under sulan på Larvik sitter Icebugs nya gummisula Biosole som till största delen är gjord av biobaserat gummi, vilket leder till avsevärt minskad klimatpåverkan. Gummiblandningen är också mycket slitstark, men det som verkligen gör att Biosole sticker ut är att sulan håller sig mjuk även i låga temperaturer, vilket resulterar i bra grepp under hela året.

ALLTID KLIMATPOSITIVT

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se