Icebug
LOE BIOSOLE

Mindre olja – mer naturlig råvara

Loe Biosole är en stilren lädersneaker med modern funktionalitet.

Nog är det en härlig känsla att hitta ett par sköna vardagsskor att promenera rakt in i hösten med – särskilt om du vet att du kan göra det med gott samvete. Icebug Loe Biosole är gjord med bland annat fisknät, alger som skördas från övergödda sjöar och återvunnen polyethylen. Lädret åldras vackert och skon kan följa med under många år framöver!

Minskat oljeberoende.

För att minska vårt oljeberoende och klimatavtryck har Loe fått en sula i 62% naturgummi. Bättre för världen – men med samma grepp som du förväntar dig av en Icebugsko.

Läder – ett bra material om det produceras på rätt sätt.

Ett smartare sätt att färga skorna.

Loe är också märkt med DriTan vilket innebär att lädret färgats på ett sätt som sparar såväl vatten som kemikalier jämfört med konventionell färgning.

15 kg CO2 ekv. per par
10% återvunnet material
47% biobaserat material
NY SULA

Loe Biosole har fått en ny yttersula med 62% naturgummi.

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se