Icebug
LOE RB9X

Stilren och hållbar

Höstens bästa val – både för dig och planeten

Nog är det en härlig känsla att hitta ett par sköna sneakers att promenera rakt in i hösten med – särskilt om du vet att du kan göra det med gott samvete. Icebug Loe är, så långt vi känner till, en av världens mest hållbart producerade vardagsskor – och det klimatavtryck som skon ändå står för klimatkompenserar vi med 200%.

Loe finns i fem olika färger – vilken är din favorit?

Icebug
LOE RB9X – DAM

RÄTT FÄRGKLICK?

GENOMTÄNKTA MATERIAL

Icebug strävar alltid efter att skapa skor med minimal klimatpåverkan, och ett viktigt led i det arbetet är att använda naturliga och återvunna material. När det kommer till Loe inehåller yttersulan återvunnit gummi, medan innersula och lining är gjort av bluesign®-certifierad polyester gjord av återvunna PET-flaskor. I mellansulan använder vi oss av ett naturligt material som heter BloomFoam. Det är ett sorts skum som görs av alger från övergödda sjöar, och därmed renar vatten och minskar oljeanvändning på en och samma gång. Bra, va?

15,2 kg CO2 eqv. per par
14 % återvunnet material
39 % biobaserat material
Icebug
LOE RB9X – HERR

HAZEL – FUNKAR ALLTID

ALLTID KLIMATPOSITIVT

Icebug är världens första klimatpositiva tillverkare av outdoorskor och följer FN:s initiativ Climate Neutral Now. Vi mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser, minskar dem så långt det går och kompenserar årligen för de utsläpp som inte kan tas bort, genom att investera i FN-certifierade projekt som reducerar växthusgaser.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se