Collaboration and social media specialist

Hatar du skogen och tänker att global uppvärmning är en bluff? Då ska du scrolla vidare. Älskar du däremot att vara utomhus och vill bidra till en mer hållbar planet har vi kanske tjänsten för dig.

Icebug är världens första klimatpositiva skoföretag och har sedan 2001 gjort skor med världens bästa grepp. Vi räddar människor från halka, gör det enklare för alla att komma ut i naturen – och har dessutom tagit på oss ledartröjan för att göra hela skobranschen mer hållbar.

Det senaste året har vår E-com vuxit med över 500% och vi har inga planer på att bromsa tillväxten. Vi vill bli ännu bättre på att vara varumärket som alla vill jobba för och associeras med. Till din hjälp har du en helt unik portfölj av produkter. Vi gör skor som gör att 70-åringar kan springa avslappnat på blankis och har en NPS långt högre än till exempel Apple. Vi ligger i den absoluta framkanten gällande hållbarhet och har prisats av FN för vårt hållbarhetsarbete.

Som Collaboration & social media specialist på Icebug tar du hand om nuvarande samarbeten – stora som små, du letar aktivt upp nya influencers och samarbetspartners och driver kampanjer/affärer ihop med dessa. Våra kunder är våra bästa ambassadörer och du har flera idéer om hur vi tar hand om dem på bästa sätt. Detta är en ny tjänst så du får stora möjligheter att påverka direkt.

Du kommer att placeras i team Growth Engine (namnet är lite cheesy, men det är typ som en marknadsavdelning – fast roligare). Vi söker dig som kan allt om sociala medier, men också älskar att knyta kontakter, skapa långsiktiga relationer och omsätta dessa i affärer.

Ditt blivande team Growth Engine är en brokig skara individer. Vi har en 90-talist som gör memes och kallar oss andra boomers, men vi har också en teamleader som idoliserar Kikki Danielsson och bakar egna mazariner eftersom hon identifierat sig själv som tant i åtminstone tio års tid. Vår copywriter är jättelång och lever på gamla meriter medan vår AD är jättekort och en talang på det mesta, och som du kan förstå har de två aldrig varit överens om något. I Growth Engine grälar vi tills vi hittat den lösning som är bäst för Icebug, och sen gasar vi tills vi når nästa milstolpe.

TREVLIGT STÄLLE

Sa vi att vi sitter i supertrevliga lokaler mitt i ett naturområde i Jonsered?

Våra olikheter till trots, så är Growth Engine ett lag där alla hjälps åt för att nå dit vi ska. Titlar och spikade roller är inte viktigt, vi arbetar agilt och med det som ger mest värde. Vi är har gett oss fasen på att vi ska ha roligt på jobbet (det betyder dock inte att vi dansar i grupp på lunchen eller gör raketen på morgonen), och lovar dig ett gäng arbetskamrater som alltid gör sitt bästa för att du ska kunna göra ditt bästa.

Ska du trivas på Icebug och i Growth Engine behöver du vara påhittig, målmedveten och driven. Du är inte arbetsskygg, utan kan hugga i där det behövs och tycker det är kul när det ibland blir stora saker som ska göras med kort deadline. Vi är övertygad om att du är en social och i någon mening normal varelse som har lätt för att arbeta i team, samtidigt som du har enkelt för att hitta inre motivation och arbeta självständigt när arbetet så kräver.

Din akademiska bakgrund är inte superviktig, men du har nog gjort något mer än att gå ''livets hårda skola'' och du har både relevant erfarenhet och ett etablerat nätverk. Vi vill att du jobbat i en liknande roll ett tag så att du snabbt kan växla upp och dra igång utan att vi behöver berätta för dig exakt vad du ska göra.

Svårövertygad? Sa vi att vi sitter i supertrevliga lokaler mitt i ett naturområde i Jonsered? Vi har skogen, sjöarna och lederna precis utanför dörren och innanför dörren har du kanske Sveriges trevligaste arbetsplats. Tre timmar obligatorisk träning i veckan på arbetstid och ett av Sveriges mest generösa friskvårdsbidrag får du på köpet!

Vi ser fram emot din ansökan, där vi vill att du berättar varför du skulle trivas på Icebug och i Growth Engine. Glöm inte att bifoga ditt CV!

Om tjänsten:
• Heltid
• Fast lön enligt överenskommelse
• Startdatum enligt överenskommelse

Arbetsuppgifter, bland annat:
• Ansvarig för influencers/samarbeten globalt
• Identifiera och knyta nya samarbeten till Icebug
• Affiliatemarknadsföring
• Ansvarig för nyhetsbrevsdatabas
• Social media
• Digital annonsering (tex FB Ads Manager)
• Förbättra kundresan och kundupplevelsen

Kvalifikationer:
• Obehindrat tal och skrift i både svenska och engelska. Kan du dessutom norska? Kjempegøy, då ligger du ännu bättre till!
• Åtminstone några års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter med goda resultat
• God kunskap av digitala verktyg, t ex Ads Manager, Google Analytics, MailChimp, WordPress
• Är vass på den digitala världen, både socialt och affärssmässigt
• Duktig skribent och vana av bildhantering. Film är ett plus!
• Du förstår siffror och har ett sinne för affärer
• Intresse för utomhusaktiviteter (vi struntar dock blankt i vad du gör milen på eller om du ”bara” promenerar)

Sista ansökningsdag:
15 april, men alla ansökningar behandlas löpande – så vänta inte!

Ansökan:
Skicka CV och ett personligt brev där du övertygar oss om varför just du ska jobba på Icebug till rekrytering@icebug.se

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se