Hund och halka – en dålig kombo

Snö och is är den vanligaste orsaken till människor ramlar och gör sig illa på vintern. Har du dessutom hund löper du ännu större risk att drabbas. Att en person varit ute med hunden är en av de vanligaste orsakerna till fall under vintern.

En hundägare måste ut varje dag – i alla väder. När andra kan säga att ”nä, idag blir det ingen promenad”, måste den som har en hund snällt snöra på sig skorna och ge sig ut ändå.

Enligt statistik från Myndigheten för samhällsberedskap (Msb) är snö och is i kombination med hundpromenad dessvärre en ökad risk för att ramla och slå sig vintertid. Då gäller det ha rätt på fötterna! Många är de personer som varit på väg ner i diket när vovven hittat något intressant att nosa på, speciellt när det är halt ute. Med ett par Icebug kan vovven dra bäst den vill, du står stadigt kvar på vägen. Skorna slår klorna, skulle man kunna säga.

Med Icebugs marknadsledande greppteknologi BUGrip har du dynamiska dubbar av karbidstål under sulan. De borrar sig ner i isen när det är halt och fjädrar in i sulan när du går på barmark. Detta gör det nästintill omöjligt att slita ut dem, oavsett hur många mil du går på asfalt.

Hälsa på i vårt hemliga testlab i skogen i Jonsered

Mitt i ett naturreservat, en liten bit från Icebugs kontor, testar vi alla våra skor för att du ska få bästa möjliga grepp. Spana in vad du kan göra med ett par Icebug på fötterna och du kommer förstå varför du behöver dem!

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se