Tusentals människor kommer halka i vinter. Bli inte en av dem.

Varje år halkar nästan 30 000 svenskar så pass illa att de måste uppsöka sjukhus – och värst drabbade är kvinnor. Icebug har lösningen på problemet.

Nu kommer snart vintern med snö och is. Fantastiskt i rätt sammanhang, men vintern betyder också halka – och olyckor. Statistik från Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, visar att varje år halkar över 27 000 svenskar så pass illa att de måste uppsöka sjukhus. Då har vi inte ens nämnt alla som undkommer med skråmor och ömma kroppsdelar.

– Få skulle komma på tanken att ge sig ut med bilen med sommardäck på vintern. Så frågan är varför vi inte tänker likadant när det gäller sulorna på våra vinterskor, säger David Ekelund, vd och grundare av Icebug.

Han fortsätter:

– När vi bor i ett land som har vinter en så pass stor del av året skulle alla behöva skor som faktiskt är gjorda för vinterbruk. Ofta räcker det med en isfläck som man inte ser och är medveten om för att olyckan ska vara framme.

Kvinnor värst drabbade

Halkolyckorna kostar inte bara samhället stora summor pengar, det betyder också att personen som halkar kan få problem att arbeta och/eller att klara vardagslivet. Värst drabbade av halkan är kvinnor och då speciellt i åldrarna 40–70 år. Statistiken visar att det nästan är 60 procent vanligare att kvinnor måste uppsöka sjukhus efter att ha halkat än att män måste göra det.

– Det finns ingen helt säker förklaring till varför. Vår gissning är att det dels beror på att männen tar bilen mer medan kvinnor går. Dessutom är benskörhet mycket vanligare hos kvinnor, vilket gör att ett fall oftare får allvarliga konsekvenser, säger David Ekelund.

Detta vill det svenska skoföretaget Icebug ändra på. Varje par skor som når ett par nya fötter är ett viktigt steg mot färre halkolyckor. Icebug grundades 2001 och är marknadsledande på skor med grepp för alla tänkbara förhållanden, vilket innebär att man har produkter för bland annat promenad, vandring, löpning och orientering.

– Vi vill att man ska kunna fortsätta vara aktiv utomhus även under vintern. Vår mission är att inspirera och möjliggöra för människor att vara ute året om och på det sättet leva ett hälsosammare och bättre liv, säger Ekelund.

Här är två par skor som fixar halkan:

Metro2 BUGrip

Metro är Icebugs mest sålda vintersko – och Sveriges mest sålda dubbade sko! Med Metro BUGrip har du en sko som du kan promenera i på vintern utan att riskera att halka. 16 ståldubbar ger fenomenalt grepp på isiga gator. Metro BUGrip har också vunnit Aftonbladets stora test över bästa dubbade promenadskor två år i rad!

Icebug

Metro BUGrip

Håll dig på benen med Sveriges mest sålda dubbade promenadsko!

Ivalo BUGrip

Ivalo BUGrip är en av Icebugs allra mest sålda vinterskor. Tack vare att Ivalo är lätt, varm och passar de allra flesta fötter har den gjort sig populär hos en bred målgrupp. Den långa dragkedjan framtill gör den lätt att ta sig i och den vattenavvisande överdelen gör att du håller dig torr om fötterna längre. 16 dynamiska dubbar med toppar av karbidstål ger fenomenalt grepp på isiga gator samtidigt som du utan problem kan gå många mil på asfalt utan oro för slita ut dubbarna. En klassiker som klarar vinterns alla luriga isgator!

En smidig och skön klassiker som är omåttligt populär, år efter år.

Icebug

Ivalo BUGrip

Så minskar vi våra klimatavtryck.

Vi på Icebug menar allvar med vårt klimatarbete. Vi följer FN:s initiativ Climate Neutral Now, mäter hela företagets utsläpp av växthusgaser och ändrar ständigt material och processer för att få ett lägre klimatavtryck. Våra skor ska ha ett klimatavtryck på i snitt högst 6,4 kilo CO2 senast 2030. Längs vägen delar vi med oss av våra material och leverantörer genom vårt initiativ för transparens, Follow the Footprints.

Fri frakt vid köp över 1 000 kr
Du får alltid fri frakt hos oss när du handlar för minst 1 000 kr
Snabba leveranser
Hos oss kan du handla tryggt och snabbt få dina varor
Störst utbud av Icebugskor
Hos oss hittar du alltid det senaste från Icebug
Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se