Icebug Xperience West Coast Trail

''Det är så fantastiskt vackert att man blir mållös''

West Coast Trail – Icebugs eget äventyr!

Vi gör inte bara skor, utan faktiskt även event. En riktig favorit är West Coast Trail, som äger rum den första helgen i september varje år. WCT är ett härligt tre dagar långt trail-lopp i en helt unik miljö, i Bohuslän på den svenska västkusten.

Tre etapper av olika karaktär

WCT är uppdelat i tre etapper, en per dag, där varje etapp bjuder på nya natursköna rutter och nya upplevelser. Totalt lägger vi 75 km, med fantastiska vyer, bakom oss!

Första etappen startar i tävlingsbyn på Ramsviks Camping och bjuder på varierat landskap längst den vackra kustlinjen. På väg mot mållinjen i Hunnebostrand springer vi sedan genom samhället och passerar det söta stenhuggeri-museet.

Den andra etappen är den mest mångsidiga i äventyret och erbjuder allt du kan önska dig av ett trail-lopp. Du springer genom förtrollande lövskogar, över klippor, längs stranden, genom fantastiska stenhuggeri-områden och små fiskeläger.

Den tredje etappen startar i Smögen och vi tar oss fram längs den välkända bryggan. Du kommer att ta dig över berg och genom skog och sedan över bron till Ramsvikslandet. Du springer på de berömda, lätt rödfärgade granitplattorna i nästan 8k, omgiven av de mest fantastiska vyer Bohuslän har att erbjuda.

Ett äventyr för alla

West Coast Trail är ett lopp med krävande terräng, men du behöver ärligt talat inte vara en super-rutinerad löpare för att njuta av äventyret. Det finns tre olika startgrupper, och beroende på ditt val kan WCT vara allt ifrån ett tufft trailrace där du verkligen utmanar dig själv till härlig vandring med vänner.

Välj Vandrings-gruppen om du vill ha extra tid att njuta av landskapet. Spring-gruppen passar dig som vill springa i full fart, eller uppleva trail-löpning i världsklass i din egen takt. Gå/Spring-gruppen finns för dig som önskar gå några delar och springa andra.

Mer än ett lopp

När du föreställer dig ett 75 kilometer långt lopp under tre dagar, kanske du får intrycket av att allt kommer handla om löpning – så är det inte. West Coast Trail är en upplevelse som innehåller god mat, nya vänner, yoga på stranden, havsdopp och post-run-häng i en hisnande vacker miljö. För de barn som vill följa med finns kids club, med massor av roliga aktiviteter. Det finns en rad olika alternativ för boende tillgängliga för att passa dina önskemål och storlek på kompisgäng.

Vi är verkligen stolta över West Coast Trail och hoppas vi ses på klipporna i Bohuslän!

Nyhetsbrev

Inspireras mer!
Ta del av vårt nyhetsbrev.

Fabriksstråket 35, 433 76 Jonsered|webshop@icebug.se